Τι είπε ο Κασσελάκης για συνεργασία με ΠΑΣΟΚ, για τα εσωτερικά του κόμματος και την “Αυγή”

Ολομέτωπη επίθεση Κασσελάκη για τα οικονομικά της ΝΔ – Εν αναμονή του πόθεν έσχες του

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στη δευτερολογία του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, απηύθυνε πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ να κάνουν μαζί μια κοινή πρόταση για τα δύο ζητήματα που αναδεικνύει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή όπως ειπε, για τα υπερκέρδη των τραπεζών και το ιδιωτικό χρέος. Όσον αφορά τις εσωτερικές διαφωνίες, πέρασε η εισήγηση Κασσελάκη και απορρίφθηκαν οι δύο προτάσεις για τα δημοψηφίσματα. Αποφασίστηκε το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει 4 με 6 Οκτωβρίου

Για τη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ ο Στέφανος Κασσελάκης, είπε ότι προτείνει στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, όποιος κι αν αποφασιστεί να είναι αυτός, να επεξεργαστούν μαζί τα δύο κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, πρόταση για τα υπερκέρδη και τα χρέη και να την καταθέσουν στη Βουλή. Όπως είπε «η αξιωματική αντιπολίτευση θα ηγηθεί αυτής της διαδικασίας συνεργασία. Εγώ προσωπικά θα πάρω τηλέφωνο την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και θα τους προσκαλέσω για την επεξεργασία τους. Και εγώ προσωπικά θα συνεργαστώ με τους βουλευτές μας, τους δικούς τους βουλευτές και τους δικούς τους ειδικούς, εφόσον το επιθυμούν».

Στη δευτερολογία του ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε σε διάφορα θέματα και είπε μεταξύ άλλων:  «Θα ήθελα να είχαμε στο μέλλον Κεντρικές Επιτροπές οι οποίες όχι μόνο θα συνεδριάζουν τακτικά, αλλά στις οποίες θα μπορώ να παρακολουθώ πλήρως, αντί να πρέπει να αισθάνομαι ότι σβήνω φωτιές έξω από την αίθουσα. Πιστέψτε με έχω και εγώ πολύ μεγαλύτερη ευχέρεια να μιλάω πολιτικά, όταν έχουμε προτάσεις» τόνισε.

Για την «Αυγή»  είπε: «Είμαι προσωπικά χαρούμενος και ευγνώμων στους εργαζόμενους, που το αυριανό κυριακάτικο φύλλο της Αυγής θα βγει κανονικά. Ήταν μια συζήτηση που κάναμε με τους εργαζόμενους χθες σε πολύ μεγάλο βάθος. Και σας παρακαλώ ειλικρινά να το αγοράσετε. Αγοράστε δύο και δώστε μια σε έναν φίλο σας και μία φίλη σας» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Από αυτό εδώ το όργανο και με λύπη το λέω έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε λιγότερα από 7.000 ευρώ για την εφημερίδα. Έβαλα ένα ποσό που είναι τρεις φορές παραπάνω και είμαστε τόσοι άνθρωποι εδώ. Και επειδή ασκήθηκε και καλοπροαίρετη κριτική για το κλείσιμο του ημερησίου φύλλου, πρώτον αυτό έγινε όχι μόνο στο πνεύμα παλιότερων συζητήσεων, αλλά και στο πνεύμα ότι δεν θέλουμε να ρισκάρουμε το κυριακάτικο φύλλο που είναι προσοδοφόρο. Και να ξέρετε κάτι για την κριτική και την mea culpa οι μονοί που δεν λένε mea culpa, είναι αυτοί που δεν τολμούν και δεν αποφασίζουν», είπε, προσθέτοντας:.

«Δεσμεύομαι ότι από εδώ και πέρα θα σας ταράξω στη συλλογικότητα. Ετοιμαστείτε όργανα να συνεδριάζουμε όλη την ώρα, αλλά και Αύγουστο αν χρειαστεί. Αλλά να συμφωνήσουμε όλοι μας, ότι μέσα στα όργανα μπορείτε να πείτε ότι θέλετε. Αν όμως την επόμενη ημέρα είστε σε δημόσια πλατφόρμα και αντιφάσκετε με το πνεύμα και τις αποφάσεις του κόμματος και των οργάνων χωρίς να τηρούμε το Καταστατικό που διαχωρίζει την προσωπική θέση από την κομματική θέση, τότε προφανώς θα πρέπει τα μέλη των οργάνων και ο Πρόεδρός του να πάρουν θέση. Αυτό να ξέρετε δεν είναι απειλή είναι κοινή λογική. Είναι η τίμια και η έντιμη συμφωνία που κάνουμε ο ένας προς τον άλλο.

»Ένα από τα βήματα που συνάδουν σε αυτήν την κατεύθυνση είναι να μην τροφοδοτούμε την προπαγάνδα που έχει ήδη εκτοξευθεί ότι προτείνω ρευστοποίηση των οργάνων. Προτείνω το ακριβώς αντίθετο. Προτείνω μια ανοιχτή διαδικασία, η οποία θα μπορέσει να αποφασίσει για αποδοτικά όργανα. Ρευστοποίηση του κόμματος και των οργάνων δεν πρόκειται να υπάρξει. Θέλω να σας παρακαλέσω να μην χάσετε το ρομαντισμό σας. Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής, εμείς θα τη φέρουμε, συνεχίστε να πιστεύετε» κατέληξε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι