Τι γράφει ο Μητσοτάκης για τους καθηγητές πανεπιστημίων που αντιδρούν στις τηλε-εξετάσεις

Live η ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή για τα μη κρατικά, μη κερδοσκοπικά ΑΕΙ

Στην μακροσκελή ανάρτηση του στο Facebook ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στα προβλήματα των αγροτών και στα μέτρα που ανακοίνωσε από τη Βουλή, ενώ στάθηκε στις εξελίξεις στην Παιδεία, στην αύξηση του κατώτατου μισθού και την μείωση, όπως αναφέρει, της ανεργίας, στις θετικές κατά την εκτίμησή του εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και ειδικότερα στην Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων, ενώ αναφέρθηκε και στο μεταναστευτικό.

Αναφερόμενος στην Παιδεία και στις καταλήψεις στα ΑΕΙ επανέλαβε ότι προτεραιότητά του είναι η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου, ενώ για την εξεταστική του Φεβρουαρίου είπε ότι οι καθηγητές των ΑΕΙ «έχουν υποχρέωση και ευθύνη να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα των ψηφιακών εξετάσεων, ώστε να εγγυηθούν και να προστατεύσουν το δικαίωμα των φοιτητών να μην χαθεί η εξεταστική του Φεβρουαρίου», χωρίς να αναφερθεί στο πώς προστατεύεται το αδιάβλητο από την τεχνητή νοημοσύνη που μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι οι εξεταζόμενοι και θεωρώντας όσα επικαλούνται οι καθηγητές αλλά και πρυτάνεις “προφάσεις”.

Για το μεταναστευτικό γράφει ότι «αξιοσημείωτη ήταν η μείωση των αφίξεων αιτούντων άσυλο τον Ιανουάριο. Συνολικά είχαμε μείωση 30% στις αφίξεις σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2023 και 70% από τον Σεπτέμβριο του 2023. Η μεταναστευτική πίεση έχει υποχωρήσει, σε πολύ μεγάλο βαθμό, στον Έβρο και, δευτερευόντως, στο νότιο-ανατολικό Αιγαίο χάρη στην απόδοση της πίεσης που ασκήσαμε για καλύτερη συνεργασία με τις τουρκικές αρχές αλλά και τους αυξημένους ελέγχους στα σύνορα μας».

 

/

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι