Τι κρύβεται πίσω από την έκρηξη βόμβας στην Revoil;

33χρονος νεκρός με μία σφαίρα στο κεφάλι

Το τμήμα Εκβιασμών ασχολείται με την ισχυρή έκρηξη βόμβας που έγινε στα κεντρικά γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας Revoil στη Βάρη.  Η βόμβα εξερράγη στις 10:30 χτες το βράδυ και τραυματίσθηκε ελαφρά ένας αστυνομικός της ομάδας Δίας που όπως υποστήριξε, έτυχε να περνάει κατά σύμπτωση από εκείνο το σημείο την ώρα της έκρηξης.

Όμως η εταιρεία είναι σε πολύ απομονωμένη περιοχή (όπως φαίνεται και εδώ ) και ο αστυνομικός δίνει επ΄αυτού αναλυτική κατάθεση. Η πιο αθώα εκδοχή είναι να είχε δεύτερη απασχόληση την οποία δεν έχει δηλώσει. Οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον δράστη o οποίος φορώντας κράνος και γάντια φαίνεται να κατευθύνεται πεζός προς την κεντρική είσοδο της εταιρείας. Κρατάει στα χέρια του τη βόμβα η οποία αποτελείται από μεγάλη ποσότητα δυναμίτη, μασούρια, φιτίλι και πυροκροτητή.

Βάρη

Πετάει την βόμβα επάνω από την πύλη ύψους περίπου 2 μ. και στη συνέχεια τρέχει προς μία μοτοσικλέτα λίγα μέτρα πιο κάτω. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι η βόμβα ήταν “μήνυμα με συγκεκριμένο παραλήπτη”. Η έκρηξη προκάλεσε κρατήρα βάθους μισού μέτρου και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας έσπασαν όλα τα τζάμια. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εκβιαστών την ίδια ώρα αναζητούν οπτικό ακουστικό υλικό από κάμερες ασφαλείας σε μεγάλη ακτίνα από το σημείο της επίθεσης προκειμένου να βρουν την ακριβή διαδρομή του δράστη και να διαπιστωθεί αν είχε ή όχι συνεργό.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι