Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για Κασιδιάρη και αυτοδιοίκηση

Τι προτείνει το ΠΑΣΟΚ για Κασιδιάρη και αυτοδιοίκηση

Με μια κίνηση που στόχο έχει να μπει θεσμικό «στοπ» στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο Αθηναίων, ο αρμόδιος κοινοβουλευτικός τομεάρχης Παναγιώτης Δουδωνής προανήγγειλε πως το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία που θα αποκλείει από τις αυτοδιοικητικές εκλογές συνδυασμούς των οποίων η ηγεσία ασκείται από πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

«Είναι αδιανόητο ότι η κυβερνητική πλειοψηφία παρακολουθεί αμέτοχη καταδικασμένους για εγκληματική οργάνωση να συνιστούν συνδυασμό δημοτικών εκλογών και ο επικεφαλής τους να κατέρχεται ως υποψήφιος δήμαρχος στον Δήμο της Αθήνας, διατυμπανίζοντάς το μάλιστα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε στη δήλωσή του ο πράσινος βουλευτής Επικρατείας, αποδίδοντας αδικαιολόγητη καθυστέρηση από μεριάς του Μεγάρου Μαξίμου και σε εθνικό επίπεδο.

«Το πολιτικό σύστημα της χώρας δε μπορεί και δεν πρέπει να αφήσει την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές κοινωνίες έρμαιο στα χέρια καταδικασμένων εγκληματιών», σχολίασε ο Δουδωνής, προσθέτοντας πως το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά, επί της προηγούμενης και της σημερινής ηγεσίας, βρέθηκε «με συνέπεια, άτεγκτα στην πρώτη γραμμή του αγώνα απέναντι στους νεοναζί εγκληματίες».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Χαριλάου Τρικούπη προτίθεται να καταθέσει άμεσα τη σχετική ρύθμιση (καθώς ο χρόνος μέχρι την καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων είναι συγκεκριμένος), ενώ για την ανάληψη της σχετικής πρωτοβουλίας έγιναν και οι σχετικές γνωμοδοτικές επαφές με συνταγματολόγους.

Οι πιθανότητες, βέβαια, μια τέτοια ρύθμιση να περάσει δεν είναι πολλές, καθώς η κυβέρνηση έχει ήδη ξεκαθαρίσει τη στάση της μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου (εφόσον εκλεγεί, ο καταδικασμένος πρώην χρυσαυγίτης θα τεθεί σε αργία), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διαφωνήσει και με τη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε στις εθνικές εκλογές.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι