Τηλεφωνήθηκε ο Τσιόδρας με τον Ισραηλινό που βρήκε νέο φάρμακο για τον ιό

Τηλεφωνήθηκε ο Τσιόδρας με τον Ισραηλινό που βρήκε νέο φάρμακο για τον ιό

Τηλεφωνική συνομιλία είχε νωρίτερα ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας με τον Ισραηλινό καθηγητή Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος παρασκεύασε ένα πρωτοποριακό φάρμακο κατά του κορονοϊού, το οποίο δοκιμάστηκε σε 30 άτομα με ήπια έως σοβαρά συμπτώματα και οι περισσότεροι ανέρρωσαν εντός πέντε ημερών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συμφώνησαν σε συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ για τη διεξαγωγή κλινικής έρευνας σε Έλληνες ασθενείς. Το έναυσμα δόθηκε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη που συζήτησε το θέμα με τον ισραηλινό Πρωθυπουργό κατά την επίσκεψή του στο Ισραήλ. Το πειραματικό φάρμακο «EXO-C24» είναι εισπνεόμενο, φθηνό και αναπτύχθηκε από το Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ. Η δράση του στηρίζεται σε εξωσώματα τα οποία ηρεμούν το ανοσοποιητικό και προστατεύουν τον οργανισμό από την “καταιγίδα κυτοκινών” που προκαλεί ο κορονοϊός.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι