VIDEO

“Τηλεμαχία” των υποψηφίων για την Κομισιόν – Το επόμενο ντιμπέιτ, στις 23 Μαΐου

“Τηλεμαχία” των υποψηφίων για την Κομισιόν – Το επόμενο ντιμπέιτ, στις 23 Μαΐου

Το αμερικανικό μέσο ενημέρωσης που έχει και ευρωπαϊκό κλάδο, το Politico, σε συνεργασία με το ολλανδικό πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ και τη “δεξαμενή σκέψης” Studio Europa Maastricht  διοργάνωσαν σήμερα μια τηλεμαχία τρόπον τινά, όπου οι υποψήφιοι για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ή Κομισιόν είπαν τις απόψεις τους εν τάχει.

To μεγάλο ντιμπέιτ μεταξύ των υποψηφίων των πολιτικών ομάδων διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα λάβει χώρα στις 23 Μαΐου στις Βρυξέλλες.

«Πάνω από όλα αυτές οι εκλογές αφορούν τη Δημοκρατία και η Δημοκρατία έχει να κάνει με τις επιλογές μας. Μην αφήνετε τους άλλους να κάνουν την επιλογή για εσάς. Η ψήφος σας μετράει», δήλωσε στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που προτείνεται από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για δεύτερη θητεία.

Στην τηλεμαχία λαμβάνουν μέρος οι εξής υποψήφιοι πολιτικών ομάδων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής: η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Γερμανία), ο Νικολά Σμιτ (Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές, Λουξεμβούργο), ο Βάλτερ Μπάιερ (Ευρωπαϊκή Αριστερά, Αυστρία), οι Μπας Έικουτ (Πράσινοι, Ολλανδία), η Μαρί Ανιές Στρακ Ζίμερμαν (Φιλελεύθεροι, Γερμανία), ο ‘Αντερς Βίστισεν (ακροδεξιό κόμμα Ταυτότητα και Δημοκρατία, Δανία), η Μάιλις Ρόσμπεργκ (Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία, Γερμανία) και ο Βαλέριου Γκιλέτσι (Ευρωπαϊκό Χριστιανικό Πολιτικό Κίνημα, Ρουμανία).

Τα θέματα του ντιμπέιτ είναι κυρίως η κλιματική αλλαγή, η εξωτερική πολιτική – ασφάλεια/άμυνα και η Δημοκρατία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι