Το 25% των 18άρηδων έκανε ήδη αίτηση για τα 150 ευρώ

Το 25% των 18άρηδων έκανε ήδη αίτηση για τα 150 ευρώ

Τις 44.000 έφτασαν οι αιτήσεις για το Youth Pass μέσα σε ένα 24ωρο, παρότι οι νέοι ηλικίας 18 και 19 ετών έχουν “διορία” για αιτήσεις σχεδόν ένα μήνα ακόμη

Από χθες το πρωί που άνοιξε η σχετική πλατφόρμα, έχουν υποβάλει αίτηση για το νεανικό επίδομα Yourh Pass 44.000 αγόρια και κορίτσια ηλικίας 18 και 19 ετών, αν και έχουν περιθώριο άλλες 25 ημέρες. Οι δικαιούχοι του επιδόματος των 150 ευρώ είναι περί τους 200.000. Οι αιτήσεις γίνονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας vouchers.gov.gr είτε σε Κ.Ε.Π. και μπορούν να υποβληθούν μέχρι και την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών. Οι ενισχύσεις θα έχουν αποσταλεί στα πιστωτικά ιδρύματα έως και την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου και όλοι οι δικαιούχοι θα λάβουν την ενίσχυση έως και την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ κ.ά.).

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι