Το 9% των κρουσμάτων στην Ισπανία είναι πλέον της βρετανικής μετάλλαξης

Πέθαναν δύο μη εμβολιασμένοι γιατροί

Η περιοχή της Μαδρίτης, μία από τις πλέον πληγείσες στην Ισπανία από την πανδημία, ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή νέων υγειονομικών περιορισμών, καθώς τα κρούσματα αυξήθηκαν. Ομως στη χώρα λειτουργούν και μπαρ και εστιατόρια μέχρι τις 10 το βράδυ και η κυκλοφορία απαγορευόταν μόνον μετά τις 11 τη νύχτα.

Τώρα λόγω της μετάλλαξης αποφάσισαν να κλείνει η εστίαση στις 9 μ.μ. και ενώ υπήρχε απαγόρευση κυκλοφορίας για αργά το βράδυ, αυτή θα αρχίσει από Δευτέρα να ισχύει από τις 10 μ.μ. Η εκτόξευση των κρουσμάτων σημειωθηκε τον Ιανουάριο και έφτασαν σήμερα τις 45.000 οι νέες μολύνσεις΄. Την 1η Δεκεμβρίου τα κρουσματα στη χώρα ήταν μόλις 5.800 ενώ στις 11 Ιανουαρίου έφτασαν τα 28.000 την ημέρα. Οι νεκροί από 70 την ημέρα (στο δεύτερο κύμα), έφτασαν τους 400.

«Αντιμέτωποι με την ανοδική τάση των κρουσμάτων, το νέο σενάριο υποχρεώνει να αλλάξουμε τους κανόνες του παιχνιδιού», δήλωσε ο υπεύθυνος Υγείας της περιφέρειας Ενρίκε Ρουίθ Εσκουδέρο, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δίνοντας έμφαση στην αύξηση των μολύνσεων εξαιτίας της νέας βρετανικής μετάλλαξης. «Γύρω στο 9%» των νέων κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην περιφέρεια είναι απο το βρετανικό στέλεχος», είπε. Την ραγδαία επιδείνωση της κατάστασης, την απέδωσε αφ΄ενός στην μετάλλαξη που διπλασιάζει τον δείκτη επίπτωσης κάθε εβδομάδα, αλλά και στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Από τη Δευτέρα, επιπλέον, και για τουλάχιστον δύο εβδομάδες, τα εμπορικά καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείνουν στις 21.00. Στα τραπέζια των μπαρ και των εστιατορίων δεν θα μπορούν να κάθονται πάνω από 4 πελάτες. Οι συναθροίσεις προσώπων, που δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη, θα απαγορεύονται, ενώ οι ηλικιωμένοι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι