Τί συμβαίνει με το αμερικανικό αντιπυραυλικό THAAD και το Ισραήλ

Τί συμβαίνει με το αμερικανικό αντιπυραυλικό THAAD και το Ισραήλ

Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη τελική απόφαση για την ανάπτυξη του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας THAAD στο Ισραήλ, τονίζουν νέα δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, σε αντίθεση με άλλα δημοσιεύματα ισραηλινών ΜΜΕ που ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ έχουν ήδη αποφασίσει την ανάπτυξη του συστήματος αυτού.

Συγκεκριμένα, ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Walla και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Kan, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσαν ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη τελική απόφαση για το αν θα αναπτύξουν το αντιπυραυλικό αμυντικό σύστημα THAAD στο Ισραήλ. Νωρίτερα, το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12 και το ισραηλινός ραδιοφωνικός σταθμός του στρατού, ανέφεραν ότι οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν στο Ισραήλ το THAAD, το οποίο και θα χειρίζονται Αμερικανοί στρατιώτες. Εν τω μεταξύ το Reuters δημοσίευσε ανάλυση για τη νέα πολιτική Μπάιντεν, που έχει μεταστραφεί σιωπηρά επειδή θέλει να πληγεί η Χεζμπολάχ και το Ιράν, με αποτέλεσμα να μην είναι ούτε καν τύποις αυστηρό προς το Ισραήλ.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx