Το Δημόσιο αναλαμβάνει το 60% των εργοδοτικών εισφορών στο Συν-εργασία

υπυργείο εργασίας
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Βελτιωτική ρύθμιση για το πρόγραμμα «Συν-εργασία» ανακοινώθηκε, με νομοθετική διάταξη που θα κατατεθεί μέχρι αύριο Πέμπτης, και αφορά σε ενίσχυση με άλλα 200 εκατ. ευρώ

Συγκεκριμένα, με αυτά το κράτος θα  καλύψει κατά 60% τις εργοδοτικές εισφορές των εργαζομένων που θα μπαίνουν στο πρόγραμμα «Συν- Εργασία» για το χρόνο που δεν εργάζονται. Η νέα ρύθμιση θα είναι σε ισχύ από την 15η Ιουνίου έως την 31η Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι στην αρχική μορφή του προγράμματος «Συν-εργασία» το μη μισθολογικό κόστος βάραινε εξ ολοκλήρου τους εργοδότες, οι οποίοι θα έπρεπε να καλύπτουν όλες τις εισφορές των εργαζομένων, υπολογιζομένων επί του αρχικού ονομαστικού τους μισθού. Αυτό όμως είχε καταστήσει για τους εργοδότες  το πρόγραμμα μη ελκυστικό και κατά συνέπεια δεν εκδήλωσαν ενδιαφέρον.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι