Το FBI προειδοποιεί για βίαιες διαδηλώσεις υπέρ του Τραμπ

Επιστολή αμερικανών βουλευτών σε Μπάιντεν για την πώληση F-16 στην Τουρκία

Το FBI και άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες έχουν προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο μελλοντικής βίας, καθώς υπέρμαχοι της υπεροχής της λευκής φυλής και άλλοι εξτρεμιστές προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την απογοήτευση υποστηρικτών του Τραμπ που έχουν πειστεί ότι υπήρξε εκλογική νοθεία. Δεν είναι σαφές αν η ενισχυμένη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας μπορεί να οδηγήσει κάποιους διαδηλωτές να μείνουν στα σπίτια τους.

Περισσότερες από δώδεκα πολιτείες έχουν ενεργοποιήσει στρατεύματα της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν να προστατευθούν τα κτίρια των καπιτωλίων τους έπειτα από προειδοποίηση του FBI για ένοπλες διαδηλώσεις, με ακροδεξιούς εξτρεμιστές. Μετά τη βία της 6ης Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, κάποια μέλη πολιτοφυλακών δήλωσαν πως δεν θα συμμετάσχουν σε μια σχεδιαζόμενη εδώ και καιρό διαδήλωση υπέρ της οπλοφορίας στη Βιρτζίνια αύριο, Δευτέρα, όπου οι αρχές ανησυχούν για τον κίνδυνο βίας καθώς πολλές ομάδες συνέκλιναν στην πολιτειακή πρωτεύουσα, Ρίτσμοντ.

Ορισμένες πολιτοφυλακές και εξτρεμιστικές ομάδες έχουν πει στους υποστηρικτές τους να μείνουν στα σπίτια τους αυτό το Σαββατοκύριακο, επικαλούμενες την αυξημένη παρουσία των δυνάμεων ασφαλείας ή τον κίνδυνο οι σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις να αποτελούν παγίδα των δυνάμεων επιβολής του νόμου.

Ο Μπομπ Γκάρτντερ, ηγέτης της Pennsylvania Lightfoot Militia, δήλωσε πως η ομάδα του δεν σχεδιάζει να βρεθεί στο Χάρισμουργκ αυτό το Σαββατοκύριακο, όπου το καπιτώλιο έχει οχυρωθεί με οδοφράγματα και θα προστατευθεί από εκατοντάδες μέλη της Εθνοφρουράς της πολιτείας. “Έχουμε να ανησυχούμε για τις δικές μας κοινότητες”, είπε ο Γκάρτνερ νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα. “Δεν αναμιγνυόμαστε στην πολιτική”.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

0
Kαταθέστε το σχολιό σαςx