Το Κατάρ ζητά από τις χώρες του Κόλπου να συνιμιλήσουν με το Ιράν

Ο Σταύρος Λυγερός για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ σεΐχης Μοχάμεντ μπιν Αμπντουλραχμάν αλ-Θάνι δήλωσε στο Bloomberg ότι το Κατάρ παροτρύνει τις αραβικές χώρες του Κόλπου να εισέλθουν σε έναν διάλογο με το Ιράν και ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για να διαμεσολαβήσει η Ντόχα στις διαπραγματεύσεις. «Αυτό είναι επίσης, μία επιθυμία που συμμερίζονται και άλλα μέλη του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC)» δήλωσε ο ίδιος στην τηλεόραση Bloomberg TV κατά τη διάρκεια συνέντευξής του.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του υποστηρίζει τις συνομιλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη, μεταξύ του Ιράν και της Νότιας Κορέας, προκειμένου να απελευθερωθεί ένα τάνκερ που κατέλαβαν οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης νωρίτερα μέσα στο μήνα. Σχολιάζοντας ξεχωριστά το ενδεχόμενο διεξαγωγής συνομιλιών μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν, δήλωσε ότι το Κατάρ θα διευκολύνει τη διεξαγωγή τους αν του ζητηθεί και θα υποστηρίξει οποιονδήποτε επιλεγεί για να το πράξει. «Θέλουμε την επίτευξή της, θέλουμε να δούμε τη συμφωνία αυτή να συμβαίνει» δήλωσε ο ίδιος, για ενδεχόμενες συνομιλίες μεταξύ της Ουάσινγκτον και της Τεχεράνης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι