Το Νταγκεστάν απαγορεύει το νικάμπ – “Αν δεν θέλετε να βλέπουν άλλοι τη γυναίκα σας, κρατάτε την σπίτι”

Εικόνες τρόμου στο αεροδρόμιο του Νταγκεστάν σε πτήση από το Ισραήλ,

Ο ηγέτης της ομόσπονδης Δημοκρατίας του Νταγκεστάν, όπου ένοπλοι πραγματοποίησαν τον περασμένο μήνα φονικές επιθέσεις σε δύο πόλεις και σκοτώθηκαν 22 άνδρες, δήλωσε σήμερα ότι η απειλή για την ασφάλεια προέρχεται από «διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις» και ότι ξένα κέντρα κατευθύνουν τους φανατικούς. Παράλληλα έγινε γνωστό ότι για λόγους ασφαλείας θα απαγορευθεί το νικάμπ, που καλύπτει τα πάντα εκτός από τα μάτια.

Ο Σεργκεί Μελίκοφ, που ηγείται του Νταγκεστάν, διαφωνεί με τους δυτικούς που θεωρούν ότι η Ρωσία είναι απασχολημένη με την Ουκρανία και ότι κατά τη γνώμη τους δεν έχει αντιληφθεί ή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει το σοβαρό ισλαμιστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

«Η απειλή είναι εξωτερική», είπε. «Ο κύριος παράγοντας που απειλεί τη δημοκρατία μας είναι η αυξημένη δραστηριότητα των διεθνών τρομοκρατικών οργανώσεων. Όσο κι αν προσπαθούν να μας πείσουν ότι τα γεγονότα στο Νταγκεστάν αφορούν στο εσωτερικό της χώρας, εγώ δεν θα το πιστέψω ποτέ αυτό. Υπάρχουν άμεσες και έμμεσες αποδείξεις που υποδεικνύουν τον ρόλο των άμεσων εχθρών μας στις επιθέσεις. Δεν είναι απαραίτητο οι δυτικοί ή άλλοι εκπαιδευτές να βρίσκονται στο έδαφος του Νταγκεστάν, διότι σήμερα αυτές οι ειδικές υπηρεσίες και οι ηγέτες των τρομοκρατικών οργανώσεων χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μπορούν κάλλιστα να επηρεάσουν τόσο την εκπαίδευση όσο και την ιδεολογική κατάσταση των ανθρώπων που είναι ικανοί για τέτοια εγκλήματα», κατέληξε.

Οι επιθέσεις στο Νταγκεστάν έγιναν τρεις μήνες αφότου ένοπλοι εισέβαλαν σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα, τον κατέκλυσαν με πυρά αυτόματων όπλων και τον πυρπόλησαν, σκοτώνοντας 145 ανθρώπους σε μια σφαγή την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Η Ρωσία, χωρίς να προσκομίσει αποδείξεις, κατηγόρησε την Ουκρανία για την επίθεση αυτή. Το Κίεβο απέρριψε τον ισχυρισμό αυτό ως παράλογο. Η Ρωσία επέμεινε ότι είναι κινήσεις αποσταθεροποίησης από ξένα κέντρα, που παρακινούν “τα κατάλληλα άτομα”.

Πάντως αποφασίστηκε στο Νταγκεστάν να απαγορευθεί η χρήση του νικάμπ, που εκθέτει μόνο τα μάτια του ατόμου. Ο λόγος είναι ότι ένας από τους δράστες σχεδίαζε να διαφύγει φορώντας νικάμπ. Ο επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας στο Νταγκεστάν είπε ότι το νικάμπ θα απαγορευτεί μέχρι να αποκατασταθεί η ειρήνη και η ηρεμία στην περιοχή και ότι «οι άνδρες που δεν θέλουν να βλέπουν οι άλλοι τα πρόσωπα των συζύγων τους δημοσίως, θα πρέπει να τις κρατούν στο σπίτι τους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι