“Μαύρο Πουλί”: Το αεροσκάφος των 3.540 χλμ. την ώρα

Το "Μαύρο Πουλί", το αεροσκάφος των 3.540 χλμ. την ώρα

Το στρατηγικό αναγνωριστικό SR-71 “Blackbird” της Lockheed Martin υπήρξε ένα από τα καταπληκτικότερα αεροσκάφη στην ιστορία της Αεροπορίας. Πετώντας σε ύψος άνω των 26.000 μ. με ταχύτητες άνω των 3 Mach, ήταν πρακτικά μη καταρρίψιμο από τους Σοβιετικούς και ικανό να “διαβάζει” κατά το δοκούν την σοβιετική επικράτεια.

Συνολικά κατασκευάστηκαν μόνο 32 από τα εκπληκτικά αυτά αεροσκάφη τα οποία κατέρριψαν σειρά παγκοσμίων ρεκόρ. Συνολικά εκτέλεσαν 3.551 επιχειρησιακές εξόδους, “γράφοντας” επιχειρησιακές 11.008 ώρες πτήσεις και 53.490 ώρες συνολικά. Από αυτές τις 2.752 ώρες πέταξαν, επιχειρησιακά, με ταχύτητες άνω των 3 Mach – 11,675 ώρες με Mach 3 συνολικά.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι