Τουλάχιστον πενήντα νεκροί από πλημμύρες στο δυτικό Αφγανιστάν

Εκατοντάδες νεκροί στο Πακιστάν - Χάθηκαν 50 χωριά στις πλημμύρες (video),

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από πλημμύρες στο δυτικό Αφγανιστάν.

Οι πλημμύρες κατέστρεψαν περίπου 2.000 κατοικίες, ανέφεραν οι τοπικές Αρχές.

“Οι τρομερές πλημμύρες σκότωσαν επίσης πολλά ζώα εκτροφής, (…) κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα γεωργικών εκτάσεων, εκατοντάδες γέφυρες και χιλιάδες δέντρα”, σημείωσε αξιωματούχος της αστυνομίας, αναφέροντας ότι οι δρόμοι έχουν “αποκλειστεί τελείως”.

Σημειώνεται ότι, και άλλες επαρχίες στο βόρειο Αφγανιστάν επλήγησαν από ξαφνικές πλημμύρες στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι οποίες κόστισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 300 ανθρώπους, ενώ αναμένονται και νέες βροχοπτώσεις, όπως προειδοποίησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

Οι καταρρακτώδεις βροχές ήρθαν έπειτα από έναν ασυνήθιστα ξηρό χειμώνα και χρόνια ξηρασίας στη χώρα αυτή που θεωρείται από τους ειδικούς ότι βρίσκεται μεταξύ των πιο ευάλωτων στην κλιματική αλλαγή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι