Τουρκικές αθλιότητες… Ξυδάκι κύριοι της Άγκυρας για να σας περάσει

Ο "ειρηνοποιός" Ερντογάν και το ανατολίτικο παζάρι, Νεφέλη Λυγερού
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ.

Την οργή της Τουρκίας προκάλεσε η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στην Αρμενία. Μεταξύ άλλων, το υπουργείο Εξωτερικών της γειτονικής χώρας ανακοίνωσε τα εξής: «Η Ελλάδα συνεχίζει να παίρνει θέση δίπλα σε εχθρικούς – προς την Τουρκία – κύκλους και απόψεις, και βλέπουμε ότι συνεχίζει να στηρίζει τη στάση τους».

Και πρόσθεσε: «Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις θηριωδίες που έκανε η Ελλάδα στους Τούρκους και τους υπόλοιπους Οθωμανούς, κατά τη διάρκεια της Ιστορίας. Είναι γνωστό, επίσης, ότι η Ελλάδα συστηματικά σκότωνε Τούρκους και Μουσουλμάνους στην περιοχή, κατά τη διάρκεια ανεξαρτησίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία αλλά και μετέπειτα».

«Σήμερα η Ελλάδα υιοθετεί απάνθρωπες πρακτικές απέναντι στην “τουρκική μειονότητα” και φυλακίζει ακόμη και μουφτήδες, επειδή προσεύχονται τις Παρασκευές» έσπευσε να καταγγείλει, παράλληλα, όσον αφορά τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Και κατέληξε: «Σας υπενθυμίζουμε ότι η υποστήριξη ενεργειών εναντίον της χώρας μας δεν θα παράσχει κανένα όφελος στην Ελλάδα. Καλούμε την Ελλάδα να πράξει με μεγαλύτερη υπευθυνότητα, καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος προώθησης της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μήνη της γειτονικής χώρας προκλήθηκε από την επίσημη επίσκεψη του κ. Παυλόπουλου στην Αρμενία. Κατά τη διάρκειας του ταξιδιού αυτού, μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων, την οποία η Ελλάδα αναγνωρίζει από το 1996.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι