Τραγωδία στη Γαλλία σε εκδρομή ομάδας παιδιών με αναπηρίες

Τραγωδία στη Γαλλία σε εκδρομή ομάδας παιδιών με αναπηρίες,

Σε τραγωδία κατέληξε η εκδρομή μίας ομάδας παιδιών με αναπηρία και των συνοδών τους στη Γαλλία, που είχαν πάει από τη Νάντη στο ορεινό θέρετρο Wintzenheim στην Αλσατία, κοντά στο Κολμάρ στα σύνορα με την Ελβετία και τη Γερμανία. Το εξοχικό σπίτι στο οποίο έμεναν πήρε φωτιά τα ξημερώματα και τουλάχιστον 10 από τα παιδιά και ένας συνοδός τους αγνοούνται.

Η πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στις 6.30 π.μ. τοπική ώρα και ήταν «πολύ βίαιη», όπως είπαν κάποιοι από τους διασωθέντες. Επί τόπου έσπευσαν 76 πυροσβέστες με δεκάδες οχήματα και η κατάσβεση επιτεύχθηκε πολύ γρήγορα. Δεκαεπτά άνθρωποι (17) απομακρύνθηκαν από το σπίτι και ένας από αυτούς μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, έγραψε στο Twitter ότι «παρά την ταχεία και θαρραλέα επέμβαση των πυροσβεστών, τους οποίους χαιρετίζω, υπήρξαν δυστυχώς αρκετά θύματα». Πριν από λίγο ανάρτηση έκανε και ο πρόεδρος Μακρόν σημειώνοντας ότι «μπροστά σε αυτή την τραγωδία, οι σκέψεις μου είναι με τα θύματα, τους τραυματίες, τους αγαπημένους τους».

Το κτίριο όπου φιλοξενούνταν τα παιδιά είναι ένας παλιός αχυρώνας ανακαινισμένος σε εξοχικό σπίτι 500 τετραγωνικών μέτρων, με δύο ορόφους και σοφίτα. Οι φωτιά σύμφωνα με τους πυροσβέστες, άρχισε από το ισόγειο αλλά ταχύτατα επεκτάθηκε και στους πάνω ορόφους. Στην περιοχή μεταβαίνει η πρωθυπουργός Ελιζαμπέτ Μπορν. Έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργεί η αστυνομική διεύθυνση του Στρασβούργου σε συνεργασία με την πυροσβεστική υπηρεσία.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι