Τσίπρας για Μιωνή: Η ΝΔ εφευρίσκει πρακτορίστικα σκάνδαλα για να σκεπάσει τα πραγματικά

Πεδίο μάχης η νύχτα γάμου! – Στο νοσοκομείο γαμπρός και νύφη

«Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών και ο κύριος Μητσοτάκης βλέποντας αυτή την εξέλιξη, προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατάθεση στεφάνου στον «Κήπο των Ηρώων» στο Μεσολόγγι, όπου και περιοδεύει σήμερα.

Ο πρώην πρωθυπουργός είπε αναλυτικά τα εξής:

«Ο κύριος Μητσοτάκης κατάφερε ένα πολύ μεγάλο κατόρθωμα. Είναι δύσκολο να το καταφέρει κανείς. Πήρε μια οικονομία που έτρεχε με υψηλούς σχετικά ρυθμούς ανάπτυξης και μέσα σε 4 μήνες, πολύ πριν έρθει η πανδημία, τον Οκτώβριο του 2019, την βύθισε στην ύφεση. Βρισκόμαστε σε πολύ μεγάλη οικονομική περιπέτεια, απέναντι στο φάσμα μιας βαθιάς ύφεσης και χωρίς ουσιαστική προστασία από την πολιτεία.  Φοβάμαι ότι ο Σεπτέμβρης που θα έρθει θα είναι ο χειρότερος όλων των τελευταίων ετών και σε μόλις πέντε συνολικά μήνες η κυβέρνηση κατέστρεψε όλες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός τα προηγούμενα 5 χρόνια για να βγούμε από την κρίση. Ο κ. Μητσοτάκης βλέποντας αυτή την εξέλιξη προφανώς και θέλει να στρέψει την ατζέντα αλλού. Ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτορίστικτες, μαφιόζικες. Μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων όμως σκανδάλων για να κρύψει το ένα και μοναδικό και μεγάλο σκάνδαλο».

Το πραγματικά μεγάλο σκάνδαλο -είπε ο πρώην Πρωθυπουργός- είναι ότι παρέλαβε 37 δισεκ. ευρώ από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στα δημόσια ταμεία και έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μία εφιαλτική προοπτική. Τόνισε δε, πως «σπαταλάει τα χρήματα αυτά χωρίς όμως να στηρίζει ούτε τους εργαζόμενους, ούτε τους επιχειρηματίες, ούτε τους ανθρώπους του μόχθου και της δημιουργίας» και ότι θα κληθεί να δώσει απαντήσεις.

Οι γενναίοι Μεσολογγίτες του χτες και του σήμερα

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε αποτίσει φόρο τιμής στο μνημείο, κάνοντας λόγο για «πόλη σύμβολο του αγώνα, της αυτοθυσίας, της αυταπάρνησης και της ελευθερίας», υπογραμμίζοντας ότι το Μεσολόγγι «είναι μία πόλη που πάντοτε είχε πολύ μεγάλα προβλήματα, δυσκολίες αλλά και πολύ μεγάλες δυνατότητες».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη που πραγματοποίησε στην «πανεπιστημιακή πλέον σχολή του Μεσολογγίου», η οποία λειτουργεί ως παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών με τρία τμήματα, στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης που έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την «εξαιρετική δουλειά που έχει θετικό αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία».

Τόνισε δε, αναφερόμενος στη συνέχεια της περιοδείας του ότι «θα επισκεφθώ μετά του αλιείς που παρότι είχαν τεράστια ζημία την περίοδο της πανδημίας, δεν εντάχθηκαν στις πληττόμενες επαγγελματικές κατηγορίες και αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα» καθώς «και τους ελαιοκαλλιεργητές που και αυτοί φέτος είχαν πολύ μεγάλη ζημιά, πολύ πριν από την πανδημία και δεν βλέπουν καμία οικονομική στήριξη από την πολιτεία».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι