Τζόνσον: Ίσως η νέα μετάλλαξη να προκαλεί πιο σοβαρή νόσο

α rapid και self test που πήραν πιστοποίηση

Προκαταρκτικά στοιχεία δείχνουν ότι η λεγόμενη “βρετανική μετάλλαξη” εκτός από πιο μεταδοτική, είναι και πιο επιθετική στη νόσο που προκαλεί, ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου.

Τα δεδομένα έχουν αξιολογηθεί από επιστήμονες της ειδικής συμβουλευτικής ομάδας της βρετανικής κυβέρνησης, παραμένουν όμως σε προκαταρκτικό στάδιο. Ο Μπόρις Τζόνσον είπε συγκεκριμένα:

«Εκτός από την μεγαλύτερη μεταδοτικότητα, υπάρχουν ενδείξεις ότι το μεταλλαγμένο στέλεχος -η παραλλαγή που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Λονδίνο και στα νοτιοανατολικά- μπορεί να σχετίζεται με υψηλότερο βαθμό θνητότητας».

Η νέα παραλλαγή του ιού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Κεντ της νοτιοανατολικής Αγγλίας τον Σεπτέμβριο. Από τότε κυριάρχησε στην Αγγλία και στη Βόρεια Ιρλανδία “εκτοπίζοντας” τα παλαιότερα στελέχη και έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 50 άλλες χώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι