Βαριές κουβέντες στην Βουλή για τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα

Άνω κάτω ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για τη συνεπιμέλεια, Βαγγέλης Σαρακινός

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έβγαλε από τη φυλακή χιλιάδες κακούργους και τους προστάτευε, οι δε αριστεροί βουλευτές τον είπαν ακροδεξιό και γελωτοποιό

Ο Γιώργος Φλωρίδης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση πως «όλη η φροντίδα της όταν κυβερνούσε ήταν πώς θα προστατέψει τους εγκληματίες» και «καταντήσατε να ψηφίζετε την απαλλαγή των κακούργων». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Γ. Σαρακιώτης του είπε: «Έναν Φλωρίδη που ήταν υπουργός και βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ τον ξέρετε; Μήπως είναι συνωνυμία; Γιατί εσείς είστε ακροδεξιός».

Ο κ. Φλωρίδης είπε ότι «με τον Ποινικό Κώδικα του 2019, οδηγήθηκαν στο αρχείο 5.000 κακουργηματικές υποθέσεις» και επικαλέστηκε τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή. Είπε συγκεκριμένα ότι ο κ. Κοντονής “ξηλώθηκε” από το υπουργείο Δικαιοσύνης διότι δεν ήθελε να υπογράψει το συγκεκριμένο κώδικα «που ήταν η πιο μεγάλη διαπλοκή ΣΥΡΙΖΑ και ολιγαρχίας».

Απαντώντας, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Σαρακιώτης, ξεκαθάρισε πως ο Σταύρος Κοντονής υπερψήφισε το συγκεκριμένο Κώδικα και ανέγνωσε από τα πρακτικά όσα είχε δηλώσει στην Ολομέλεια, καλώντας την εθνική αντιπροσωπεία να υπερψηφίσει. Αποκάλεσε ακροδεξιό τον υπουργό και τόνισε, επίσης, πως με τις νέες αλλαγές που δρομολογούνται «όλος ο νομικός κόσμος έχει ξεσηκωθεί», ρωτώντας τον Γιώργο Φλωρίδη αν αντί για νομοπαρασκευαστική επιτροπή έχει προσλάβει «μυστικοσυμβούλους» για τη σύνταξη νομοσχεδίων.

Ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε τον κ. Φλωρίδη “γελωτοποιό του Μητσοτάκη” ενώ βουλευτές και του ΣΥΡΙΖΑ και της “Νέας Αριστεράς” του φώναζαν “πώς κατάντησες έτσι…” Ο Τσακαλώτος είπε στον κ. Φλωρίδη «από το προοδευτικό κόμμα του ΠΑΣΟΚ πήγατε στο συντηρητικό της Δεξιάς. Έχω να ακούσω τόσο συντηρητικό λόγο από την περίοδο που στην αίθουσα ήταν η Χρυσή Αυγή. Πιστεύετε στην Ακροδεξιά».

Η κόντρα συνεχίστηκε μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Θάνου Πλεύρη και του κ. Πολάκη. Ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι με τις αλλαγές που προώθησε το 2019 η τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέτρεψε πολλά κακουργήματα σε πλημμελήματα μεταξύ των οποίων και το αδίκημα της δωροδοκίας.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι