Βέτο από Ευρωβουλή: Δεν θα εγκρίνουμε αν δεν πάρετε θαρραλέες αποφάσεις κατά της ανισότητας

Πυροβολισμοί με τραυματία στη Γλυφάδα

Τελεσίγραφο επέδωσε μέ tweet ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι  (Ιταλός) στους συμμετέχοντες της Συνόδου Κορυφής.

“Μετά από τόσες μέρες συζητήσεων οι Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν μια απόφαση επάξια των ιστορικών στιγμών που ζούμε”, αναφέρει ο Σασολι. “Ανησυχούμε μήπως μας περιμένει ένα μέλλον χωρίς αλληλεγγύη και Κοινότητα. Η Ευρωβουλή έχει θέσει ξεκάθαρα τις προτεραιότητές της. Το οικονομικό πλάνο πρέπει να καλύπτει τις βασικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μεσοπρόθεσμα, όπως η Πράσινη Συμφωνία, η ψηφιοποίηση, η οικονομική ανθεκτικότητα και ο πόλεμος εναντίον των ανισοτήτων. Χρειαζόμαστε άμεσα νέα έσοδα. Επίσης μέτρα που διασφαλίζουν την αποτελεσματική υπεράσπιση του δικαίου και του νόμου. Επιπλέον, η Ευρωβουλή έχει επανειλημμένα ζητήσει να πάρουν τέλος οι εκπτώσεις. Αν η Σύνοδος δεν σεβαστεί τους όρους μας, τότε η Βουλή δεν θα δώσει την έγκρισή της. Ο COVID-19 είναι ακόμα εδώ και βλέπουμε νέα έξαρση στην Ευρώπη. Είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ να ενεργήσουμε γρήγορα και με θαρραλέες αποφάσεις”

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι