Viral αντι-Ερντογάν διαφήμιση για ρακί στην Τουρκία!

Η Δύση φοβάται νίκη Ερντογάν, αλλά θα μείνει μουγκή αν νικήσει! Ευθύμιος Τσιλιόπουλος

Τουρκική διαφήμιση για ρακί -συγκεκριμένα για το νέο ρακί ή Yeni Raki- έγινε viral στην Τουρκία, καθώς πολλοί θεωρούν ότι δείχνει τον κόσμο να πανηγυρίζει για την ήττα του Ερντογάν στις ερχόμενες εκλογές. Η παρασκευάστρια βιομηχανία υποστηρίζει ότι η διαφήμιση του ποτού της αναφέρεται στο πώς θα γλεντήσει ο κόσμος όταν έρθει εκείνη η μέρα, αλλά εννοεί την εθνική επέτειο.

Η διαφήμιση όντως έτσι τελειώνει, δηλαδή καταλήγει με τη φράση “να πώς θα γιορτάσουμε την ημέρα της εθνικής επετείου”. Σε όλη την υπόλοιπη διαφήμιση δεν ακούγεται κάτι που να δείχνει ότι το θέμα είναι πολιτικό και οι ηθοποιοί λένε απλώς “έτσι θα το γιορτάσω εγώ” και άλλα παρεμφερή. Όμως το θέμα πολιτικοποιήθηκε εύλογα, επειδή μέχρι να τελειώσει η διαφήμιση όλα είναι αμφίσημα. Επίσης ο Ερντογάν σε κάθε προεκλογική ομιλία του σχεδόν λέει “μαζί πρέπει να γιορτάσουμε την επόμενη εθνική επέτειο”.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας τάσσεται φανατικά κατά της κατανάλωσης αλκοόλ και είναι εκείνος που έκανε το ποτό απλησίαστο, ακόμα και σε ένα ταβερνάκι στην Τουρκία, θα πληρώσεις για δυο ποτηράκια κρασί ή ρακί, όσο για τρία πιάτα φαγητού! Επίσης η διαφήμιση για το ρακί εστιάζεται σε έναν ευρωπαϊκό τρόπο ψυχαγωγίας και συμπεριφοράς που δεν θυμίζει σε τίποτα τα αυστηρά πρότυπα που προωθεί ο Ερντογάν. Τέλος, τα ξεσπάσματα χαράς και οι στεναγμοί ανακούφισης που καταγράφει ο σκηνοθέτης, δεν “δένουν” με εορτασμό εθνικής επετείου, αλλά με γλέντι για την απαλλαγή από κάποιο πολύ συγκεκριμένο άχθος.

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι