Βολές κατά Ανδρουλάκη από Χριστοδουλάκη-Σκανδαλίδη

Βολές κατά Ανδρουλάκη από Χριστοδουλάκη-Σκανδαλίδη

Εντείνονται οι αντιδράσεις στο ΠΑΣΟΚ.

«Απογοητεύτηκα από τη συνέντευξή σου» ήταν η φράση-ευθεία βολή προς τον Νίκο Ανδρουλάκη από τον Κώστα Σκανδαλίδη, ο οποίος τον κατηγόρησε ανοιχτά για τα περί διαγραφών.

«Αν δεν μπορείς να εγγυηθείς τη λειτουργία του κόμματος, δημοκρατία και διάλογο, να προχωρήσεις στις αναγκαίες διαδικασίες, εκλογή ηγεσίας από τη βάση» υπογράμμισε μεταξύ άλλων. Σαφείς αιχμές κατά του Νίκου Ανδρουλάκη εξαπέλυσε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στην κοινή συνεδρίαση ΚΟ-Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας παράλληλα εκλογή προέδρου το φθινόπωρο «Η ενότητα δεν σφυρηλατείται με διαγραφές» τόνισε ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, απαντώντας ευθέως στις απειλές Ανδρουλάκη.

Ως προς την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σημείωσε: «Η τεχνική, αριθμητική και διαδικαστική συζήτηση που σχετικοποιεί τον πήχη για να υποκειμενικοποιήσει την επιτυχία ή αποτυχία του αποτελέσματος των Ευρωεκλογών, υποτιμά την ιστορία της παράταξης, τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει σήμερα, και κυρίως την προοπτική της».

«Το ερώτημα είναι απλό: το αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, γεννά προσδοκία στα μέλη μας, στη βάση μας και στον προοδευτικό κόσμο ότι μπορούμε δυνητικά να αποτελέσουμε φορέα αλλαγής των πολιτικών συσχετισμών; Δυστυχώς η απάντηση είναι όχι, αυτό αποτιμά το εκλογικό αποτέλεσμα και δημιουργεί συνθήκες πολιτικού εγκλωβισμού» πρόσθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Άσκησε δε, έντονη κριτική για την λειτουργία του κόμματος υπό την ηγεσία Ανδρουλάκη: «Η θεσμική λειτουργία του κόμματος απαξιώθηκε. Ελάχιστες γόνιμες συνεδριάσεις των οργάνων, στελέχη που περιθωριοποιήθηκαν, οι θέσεις μας σε κρίσιμα νομοσχέδια δεν συζητήθηκαν στα κομματικά όργανα, το κόμμα πήρε τη μορφή ενός κλειστού σχηματισμού, που δεν ενέπνευσε τη συμμετοχή, τη διαβούλευση, τη συνδιαμόρφωση».

Ο κ. Χριστοδουλάκης επεσήμανε ότι «είναι αυτονόητη αναγκαιότητα η ανασύνθεση της δημοκρατικής παράταξης, η διεύρυνση του πολιτικού μας χώρου. Απαιτείται συμπαγές πολιτικό αφήγημα, αυτοπεποίθηση στις ιδέες και στα στελέχη μας, μακριά από οποιαδήποτε φοβικότητα. Πρέπει να πάρουμε πρωτοβουλίες».

«Χρειάζεται πολιτική επανεκκίνηση της παράταξης. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο» είπε και πρότεινε «συντεταγμένη διαδικασία εκλογής Προέδρου το φθινόπωρο, με όρους μαζικότητας και εξωστρέφειας που θα προσδώσει νέα δυναμική, και μετέπειτα, Συνέδριο χάραξης πολιτικής και εκλογής οργάνων, ως εφαλτήριο της πολιτικής διεύρυνσης του χώρου. Με απόφαση Προέδρου, όπως προβλέπεται στο καταστατικό μας»

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο Νίκος Ανδρουλάκης ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποτυχία του στόχου για τη δεύτερη θέση, ενώ μοίρασε αριστερά και δεξιά κατηγορίες σε στελέχη και βουλευτές για τοξικότητα και αποδόμηση του έργου, χωρίς να πάρει θέση για το πότε θα στηθούν οι κάλπες για εκλογή ηγεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Ανδρουλάκης μιλώντας στην αρχή της κοινής συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου και της κοινοβουλευτικής ομάδας έκανε επίθεση με το «καλημέρα» στους αμφισβητίες, επανέλαβε κραδαίνοντας την απειλή των διαγραφών ότι δεν θα ανεχτεί στη συνέχεια τοξικό λόγο και απαξίωση της πορείας και παρέπεμψε για τον Οδικό Χάρτη των πρωτοβουλιών, μετά το αίτημα για προσφυγή στις κάλπες που έθεσαν στελέχη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής προς το τέλος του μήνα.

Πηγή: protothema.gr

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι