Βουλευτής ΝΔ: “Να καταρρίπτουμε τα τουρκικά drones”

Βουλευτής ΝΔ: "Να καταρρίπτουμε τα τουρκικά drones"
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

O βουλευτής της ΝΔ, αντιστράτηγος ε.α. Νίκος Μανωλάκος, με αφορμή τις υπερπτήσεις τουρκικών drones, πάνω από ελληνικά νησιά που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, ζήτησε δυναμική απάντηση από την ελληνική πλευρά, ακόμα και την κατάρριψη τους.

«’Εμείς επιβάλλεται να μην πάθουμε Μιθριδατισμό, γιατί σε λίγα χρόνια, θα βλέπουμε σμήνη UAV (drones) στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο. Πρέπει να αντιδράσουμε τώρα. Να σκεφτούμε πολύ σοβαρά τον τρόπο αντιμετώπισης τους και να βάλουμε στο μυαλό μας ακόμα και την κατάρριψη, όσων UAV παραβιάζουν την κυριαρχία μας, πραγματοποιώντας υπερπτήσεις», σημείωσε ο κ. Μανωλάκος, διευκρινίζοντας πάντως ότι «δεν πρέπει να σηκώνουμε Rafale ή F 16 για την αντιμετώπιση των UAV. Δεν σκοτώνουμε ένα πουλάκι με κανόνι»! Εξέφρασε δε την εμπιστοσύνη του στην στρατιωτική ηγεσία, η οποία θα κάνει τις κατάλληλες προτάσεις στην αντίστοιχη πολιτική για την αντιμετώπιση αυτού του κινδύνου.

Αναφερόμενος (μιλώντας στην ΕΡΑ) στην παραλαβή των πρώτων έξι πολεμικών αεροσκαφών τύπου Rafale, ο βουλευτής χαρακτήρισε το αεροσκάφος “υπερόπλο”, το οποίο σε συνδυασμό με τις φρεγάτες [email protected], καλύπτει επιχειρησιακά, όλο τον χώρο του Αιγαίου και την Νοτιοανατολική Μεσόγειο, ενώ έχει τη δυνατότητα να επιχειρεί στον εναέριο χώρο της Κύπρου και να επανέρχεται στη βάση του, χωρίς ανεφοδιασμό.

Ο βουλευτής ως μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΝΑΤΟ, κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία, για το οποίο θέμα είπε, ότι ο Πούτιν έχει εκδηλώσει την αποφασιστικότητα του, να μην αποδεχθεί την στρατηγική περικύκλωση, με την διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς Ανατολάς και στην κατεύθυνση αυτή πιέζει , δημιουργώντας την εντύπωση, με την μεγάλη συγκέντρωση δυνάμεων και σύγχρονων οπλικών συστημάτων, στα ρωσοουκρανικά σύνορα, ότι θα εισβάλει στην Ουκρανία, πράγμα το οποίο έχει κάνει στο παρελθόν, επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη απόσχιση εδάφους, από κυρίαρχο κράτος, μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι