Βρούτσης: Τι ισχύει για τα 534 ευρώ

Βρούτσης: Τι ισχύει για τα 534 ευρώ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης ανέλυσε σε συνέντευξή του το πρόβλημα με τα 534 ευρώ των εργαζομένων σε ξενοδοχεία και ξεκαθάρισε ότι οι ξενοδόχοι “πρέπει να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους και να ενημερώσουν για την αναστολή των συμβάσεων όσων εργάζονταν εκεί πέρσι, ώστε να πάρουν τα 534 ευρώ και να ρυθμιστεί και η ασφάλισή τους. Διαφορετικά, αν ο ξενοδόχος δεν αναστείλει τις συμβάσεις, θα πρέπει να πληρώσει κανονικά εκείνος και τους εργαζομένους και την ασφάλειά τους”.

«Αύριο είναι μια κρίσιμη μέρα, καθώς ανοίγουν όλα τα εποχικά ξενοδοχεία. Η κυβέρνηση μερίμνησε για όλους τους εργαζόμενους”, είπε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. “Καλύπτονται όλοι οι εργαζόμενοι, καθώς και οι εργαζόμενοι στα τουριστικά λεωφορεία”, διευκρίνισε.

«Όσον αφορά στα ξενοδοχεία, η επιχείρηση θα ενημερώσει τον εργαζόμενο ότι τον έβαλε στην ΕΡΓΑΝΗ και στο τέλος του μηνά θα πάρει τα χρήματά του. Αν ο ξενοδόχος δεν βάλει σε αναστολή τους εργαζομένους, πρέπει να τους προσλάβει κανονικά με μισθό. Σήμερα (Κυριακή) θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση που θα ξεκαθαρίζει όλα τα ζητήματα”, είπε.

Για το επίδομα εργασίας στον ξενοδοχειακό κλάδο είπε ότι «συνεχίζεται απρόσκοπτα, θα καλύπτουμε συνεχώς τον κόσμο με βάση τα κριτήρια του ΟΑΕΔ για την ανεργία. Θα πληρωθούν δυο μήνες ακόμα τακτική επιδότηση μέσω ΟΑΕΔ».

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι