Washington Post: Ο Τραμπ υποσχέθηκε σε πετρελαϊκές ότι θα αναιρέσει τις πολιτικές του Μπάιντεν

Washington Post: Ο Τραμπ υποσχέθηκε σε πετρελαϊκές ότι θα αναιρέσει τις πολιτικές του Μπάιντεν
Photo by Scott Olson/Getty Images

Ο Ντόναλντ Τραμπ υποσχέθηκε σε κορυφαία στελέχη εταιρειών της πετρελαϊκής βιομηχανίας ότι θα αναιρέσει τις πολιτικές του προέδρου Μπάιντεν για το περιβάλλον, εφόσον εκλεγεί εκ νέου τον Νοέμβριο, ανέφερε η Washington Post.

Ο Τραμπ υποσχέθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας, να τερματίσει αμέσως το πάγωμα της κυβέρνησης Μπάιντεν στις άδειες για νέες εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (ΥΦΑ). Διαβεβαίωσε επίσης ότι θα προκηρύξει νέους μειοδοτικούς διαγωνισμούς προκειμένου να παραχωρηθούν άδειες εκμετάλλευσης κοιτασμάτων στον Κόλπο του Μεξικού, καθώς και ότι θα προχωρήσει σε άρση των περιορισμών για την εξερεύνηση και την εκμετάλλευση κοιτασμάτων στην Αρκτική και στην Αλάσκα. Η εκστρατεία του κ. Τραμπ ούτε επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε το περιεχόμενο του δημοσιεύματος.

«Ο Τζο Μπάιντεν ελέγχεται από περιβαλλοντικούς εξτρεμιστές που προσπαθούν να θέσουν σε εφαρμογή το πιο ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την ενέργεια στην ιστορία και να αναγκάσουν τους Αμερικανούς να αγοράσουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα που δεν έχουν τις δυνατότητες να αποκτήσουν», είπε μια εκπρόσωπος της εκστρατείας Τραμπ.

Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του κ. Μπάιντεν κατηγόρησε τον κ. Τραμπ πως ενεργεί σαν «μαριονέτα των μεγαλύτερων χρηματοδοτών του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι