Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Χαιρετίζουν οι ΗΠΑ την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων

Τί συζήτησαν ΗΠΑ και Τουρκία.

Η βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν μεταξύ του Συμβούλου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και του επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής και Συμβούλου Ασφάλειας του προέδρου της Τουρκίας.

Οι Τζέικ Σάλιβαν και Akif Çagatay Kılıç χαιρέτισαν τη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, συζήτησαν τηλεφωνικά τις τελευταίες εξελίξεις στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, με τον κ. Σάλιβαν να υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη αποδοχής από τη Χαμάς της πρότασης του Ισραήλ για άμεση κατάπαυση του πυρός, ως μέρος της συμφωνίας επιστροφής των ομήρων.

Επίσης, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, συζήτησαν διμερή θέματα όπως, η αντιτρομοκρατία, η αμυντική συνεργασία και η συμμόρφωση με τις κυρώσεις. Τέλος, τόνισαν τη σημασία μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν και χαιρέτισαν την βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας.

Πηγή: ΑΠΕ:ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι