VIDEO

Χάος στην αλβανική Βουλή για το μεταναστευτικό και τη συμφωνία με την Ιταλία

Χάος στην αλβανική Βουλή για το μεταναστευτικό και τη συμφωνία με την Ιταλία

Αντιπολίτευση και Συνταγματικό Δικαστήριο είναι κατά της συμφωνίας με την Ιταλία για κέντρο μεταναστών στην Αλβανία

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν για ακόμη μία φορά στην αλβανική Βουλή, όπου επρόκειτο να ψηφιστεί η συμφωνία με την Ιταλία για τη δημιουργία κέντρου μεταναστών που θα μεταφέρονται εκεί από την Ιταλία και θα χρηματοδοτείται από αυτήν.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να μην επιτρέψει την είσοδο της αντιπολίτευσης στο Κοινοβούλιο βάζοντας μπράβους στην είσοδό της (!) αλλά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης άναψαν καπνογόνα και φωτοβολίδες, διαταράσσοντας τη συνεδρίαση.

Τελικά η ψήφιση δεν έγινε καθώς το Συνταγματικό Δικαστήριο διέταξε την καθυστέρηση της κύρωσής της. Η συμφωνία Ιταλίας-Αλβανίας για τη μεταφορά μεταναστών σε κέντρο φιλοξενίας σε αλβανικό έδαφος έχει προκαλέσει την οργή της αλβανικής αντιπολίτευσης που χαιρέτισε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Η ολομέλεια κράτησε 10 μόλις λεπτά με τους σοσιαλιστές του Έντι Ράμα να περνούν κάποια νομοσχέδια με μία ταχύτατη ψηφοφορία με τη χρήση πράσινων καρτών.

 

 

 

 

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι