Χαρίτσης: Εμβρόντητοι οι πολίτες παρακολουθούν Μητσοτάκη και Κασσελάκη σε γαϊτανάκι εκατομμυρίων

Χαρίτσης: Εμβρόντητοι οι πολίτες παρακολουθούν Μητσοτάκη και Κασσελάκη σε γαϊτανάκι εκατομμυρίων

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση κόμματος στην Θεσσαλονίκη, επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιπαράθεση σχετικά με το πόθεν έσχες.

«Την ώρα που οι πολίτες αυτής της χώρας ζορίζονται να βγάλουν το μήνα, παρακολουθούν, εμβρόντητοι και οργισμένοι, τον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σέρνουν ένα γαϊτανάκι εκατομμυρίων», τόνισε χαρακτηριστικά, σχολιάζοντας την αντιπαράθεση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη και Κασσελάκη.

«Σήμερα, πέντε μόνο μέρες πριν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, θα έπρεπε να συζητάμε για την ακρίβεια, για τα διαλυμένα νοσοκομεία, για την κλιματική κρίση, για τη γενοκτονία στη Γάζα,  για το δημοκρατικό μέλλον της Ευρώπης. Δυστυχώς, όμως, συζητάμε για τα εκατομμύρια των κυρίων Μητσοτάκη και Κασσελάκη, για εταιρείες του εξωτερικού, για πανάκριβα αυτοκίνητα και για υπέρογκα δάνεια», επισήμανε.

Όπως είπε, «από τη μία έχουμε το πιο χρεοκοπημένο κόμμα της Ευρώπης, το οποίο, για μια ακόμη φορά, αυτό το χρεοκοπημένο κυβερνητικό κόμμα, διεξάγει μια προκλητικά πανάκριβη προεκλογική καμπάνια. Και από την άλλη, τι έχουμε; Έναν νεόκοπο πολιτικό αρχηγό, που αντί να δώσει, ως όφειλε, το πόθεν έσχες του, παρουσιάζει ένα αστείο ‘εξελόφυλλο’»

Για τον Γκρίνμπεργκ

«Είναι δυνατόν ο κ. Σκέρτσος να λέει ότι δεν ξέρει από πού πληρώνεται ο σύμβουλός τους, ο κ. Γκρίνμπεργκ; Είναι δυνατόν ο κ. Κασσελάκης να μην λέει σε ποιους πούλησε τις εταιρείες του;», υπογράμμισε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Και προσέθεσε πως «είναι μια εικόνα προσβλητική για τους πολίτες. Και αυτό, δυστυχώς, που παρακολουθούμε δεν είναι πολιτική. Δεν πρέπει και δεν μπορεί να είναι αυτό η πολιτική. Η πολιτική, όπως η Αριστερά την αντιλαμβάνεται, είναι αντίσταση στην αδικία, είναι αγώνας για το δίκιο, είναι ελπίδα για το μέλλον του λαού μας. Η πολιτική για την Αριστερά είναι η λαϊκή συμμετοχή και όχι το power game των πανάκριβων επικοινωνιακών μηχανισμών. Για την Αριστερά η πολιτική δεν είναι το χόμπι των πλουσίων».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι