Χωρίς ταξί 5 και 6 Δεκεμβρίου η Αθήνα λόγω του φορολογικοί νομοσχεδίου

Χωρίς ταξί 5 και 6 Δεκεμβρίου η Αθήνα λόγω του φορολογικοί νομοσχεδίου

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αυτοκινητιστές απαιτώντας την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου

Tο Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) εξήγγειλε νέα -48ωρη αυτή τη φορά- κινητοποίηση για την ερχόμενη εβδομάδα, με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων, «εκφράζοντας την οργή και την αγανάκτηση χιλιάδων αυτοκινητιστών για την φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης». Η απεργία αφορά τα ταξί της Αθήνας. Ωστόσο αναμένεται και η απόφαση της Ομοσπονδίας, η οποία θα συνεδριάσει μεθαύριο, Παρασκευή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ προέκρινε την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων και προκήρυξε για τις 5 και 6 Δεκεμβρίου 48ωρη απεργία διότι όπως αναφέρει η ανακοίνωση του σωματίου «το υπό ψήφιση φορολογικό νομοσχέδιο είναι μια απροκάλυπτη πρόθεση εξόντωσης κάθε μορφής ατομικής επιχειρηματικότητας. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι αυτοκινητιστές να εξοντωθούν οικονομικά και να αναγκαστούν να παραδώσουν τις άδειές τους σε πολυεθνικές και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Θέλουν να υπαλληλοποιήσουν 750.000 ανθρώπους που θα στελεχώσουν μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Το ΣΑΤΑ διεκδικεί την απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου, την καθιέρωση αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ και την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι