Ζιμπάμπουε – Μοζαμβίκη: Σάρωσε ο κυκλώνας Ιντάι

Ζιμπάμπουε – Μοζαμβίκη: Σάρωσε ο κυκλώνας Ιντάι

Ο τροπικός κυκλώνας Ιντάι που σάρωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας τη Μοζαμβίκη και τη Ζιμπάμπουε, παρασύροντας στο πέρασμά του δρόμους, γέφυρες, νοσοκομεία, σχολεία και τουλάχιστον ένα φράγμα, προκάλεσε τον θάνατο 162 ανθρώπων και ζημιές ή την καταστροφή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, “του 90%” της Μπέιρα, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Μοζαμβίκης.

Ο Ιντάι πέρασε από το κέντρο της Μοζαμβίκης την Πέμπτη το βράδυ, προτού συνεχίσει την καταστροφική του πορεία στη γειτονική Ζιμπάμπουε.

Σύμφωνα με την πιο πρόσφατη εκτίμηση που έκανε το AFP στηριζόμενο στα στοιχεία επίσημων πηγών, 73 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Μοζαμβίκη, οι 55 μόνον στην πόλη-λιμάνι Μπέιρα και 89 στη Ζιμπάμπουε, όπου τα σωστικά συνεργεία αδυνατούν να φτάσουν σε ορισμένες περιοχές που έχουν πλημμυρίσει. Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 127 νεκρούς και στις δύο χώρες.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι