Ο Μητσοτάκης άφησε ελπίδες ότι θα διασωθούν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Σύνταξη SLpress.gr
2053
Ο πρωθυπουργός σε εκδήλωση για τα θύματα της τρομοκρατίας

Θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την επαναλειτουργία των ναυπηγείων Σκαραμαγκά ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκη στην ομιλία του στο Βελίδιο στη Θεσσαλονίκη. Η λιτή αυτή όσο και σημαντική αναφορά, έγινε ύστερα από τη μεγάλη δημοσιότητα που πήρε σχετικό άρθρο του Θεόδωρου Κατσανέβα που δημοσιεύσαμε στο SLpress, όπου αποκαλύφθηκε με αδιαμφισβήτητα στοιχεία η μεγάλη σημασία των ναυπηγείων και παράλληλα, η εντολή της Κομισιόν για το κλείσιμό τους.

Η ευρεία δημοσιότητα που έλαβε το άρθρο φαίνεται ότι, κινητοποίησε ορισμένα πολιτικά ανακλαστικά και αντέστρεψε, τουλάχιστον για την ώρα, την πορεία κλεισίματος των ναυπηγείων, όπως δείχνει η συγκεκριμένη αναφορά του πρωθυπουργού.

Ελπίζουνε ότι αυτό αποτελεί συνειδητή πολιτική επιλογή σχετικά με τα μεγαλύτερα ναυπηγεία της Ευρώπης, η επαναλειτουργία των οποίων μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλασιαστικά 15-20.000 θέσεις εργασίας, με συνολικό ετήσιο τζίρο 3,5 δισ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 300-500 εκ ετησίως.

Εμείς θα είμαστε ευτυχείς αν η όλη υπόθεση έχει θετική κατάληξη ώστε να δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις απασχόλησης και να τονωθεί η μεγάλη ναυπηγική μας παράδοση για το καλό της χώρας μας. Το μέλλον θα δείξει αν ο πρωθυπουργός θα κάνει πράξη αυτό που εξήγγειλε στη Θεσσαλονίκη ή θα επικρατήσει τελικά η δόλια βούληση των Βρυξελλών για το κλείσιμο των ναυπηγείων.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.
  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.