Δικαίωση για το SLpress η ακύρωση επέκτασης του ΚΥΤ στον Έβρο

Δικαίωση για το SLpress η ακύρωση επέκτασης του ΚΥΤ στον Έβρο
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Η ακύρωση της επέκτασης του ΚΥΤ Έβρου δικαιώνει την πρόσφατη αναλυτική και αποκαλυπτική αρθρογραφία του SLpress που εγκαίρως ανέδειξε το θέμα επισημαίνοντας τους κινδύνους που αποτελεί για την εθνική ασφάλεια, αλλά και για το πως μπορούσε να το εκμεταλλευτεί η Τουρκία. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε ότι «η απόφαση της Κυβέρνησης είναι να μην επεκταθεί καi να μην αυξηθεί η χωρητικότητα της δομής στον Έβρο, κατόπιν εκτενούς διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και φυσικά με τα συναρμόδια υπουργεία».

Θυμίζουμε ότι το μπαράζ των ρεπορτάζ του SLpress για το ΚΥΤ Έβρου, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής και Ασύλου Νότη Μηταράκη, που έστειλε επιστολή στο SLpress για να υπερασπιστεί την πολιτική του. Τελικά, η κυβέρνηση αφουγκράστηκε και εισάκουσε τις ανησυχίες και τις αντιδράσεις της κοινής γνώμη και αποφάσισε να υποχωρήσει από τις αρχικούς σχεδιασμούς της.

Με το άρθρο μας με τίτλο “Έρευνα για το κέντρο μεταναστών στον Έβρο – Η Κομισιόν αδειάζει την κυβέρνηση!”  αποκαλύψαμε ότι η Κομισιόν δεν απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση τη δημιουργία τέτοιας υπερδομής και ότι «εναπόκειται στις εθνικές αρχές της Ελλάδας να εκτιμήσουν εάν το ΚΥΤ Φυλακίου επαρκεί για τις αφίξεις». Η Κομισιόν απάντησε στο SLpress, ότι ο σκοπός του ΚΥΤ Φυλακίου είναι να ελέγξει και να καταγράψει νέες αφίξεις και τις αιτήσεις ασύλου των αφικνουμένων, εφόσον επιθυμούν να υποβάλουν άσυλο, ενώ όσοι δεν επιθυμούν πρέπει να μεταφέρονται σε κάποιο προαναχωρησιακό κέντρο.

Το SLpress εγκαίρως επισήμανε ότι η επέκταση του KYT Έβρου αποτελούσε σημαντική απειλή για την εθνική ασφάλεια από τη στιγμή που υπονόμευε και το έργο των ελληνικών δυνάμεων ασφαλείας στη φύλαξη των συνόρων. Η υπερδομή που θα φιλοξενούσε μουσουλμανικό πληθυσμό μεταναστών πενταπλάσιο από τον τοπικό, θα τίναζε στον αέρα το κεκτημένο η Θράκη να είναι υπόδειγμα ειρηνικής συνύπαρξης χριστιανών και μουσουλμάνων.

Πραγματικά θα ιδρυόταν μια ισλαμούπολη, καθώς το σχέδιο Μηταράκη προέβλεπε την κατασκευή κέντρων φιλοξενίας με τζαμιά, γήπεδα, σχολεία κλπ. Το SLpress με άρθρο του με τίτλο “Γιατί η πολιτική Μηταράκη υπονομεύει την εθνική ασφάλεια” είχε προειδοποιήσει ότι το σχέδιο, που έχει ήδη αρχίσει να υλοποιείται, συνιστά βραδυφλεγή ωρολογιακή βόμβα για την ελληνική κυριαρχία στις παραμεθόριες αυτές περιοχές.

Κίνδυνοι για την εθνική ασφάλεια

Τα πράγματα θα ήταν δυσμενή για την Ελλάδα εάν στον Έβρο υπήρχε η πληθυσμιακή σύνθεση που υπάρχει στον διπλανό νομό Ροδόπης, όπου η μουσουλμανική μειονότητα είναι οριακά αριθμητικά μεγαλύτερη. Παράλληλα επισημάναμε ότι η πληθυσμιακή καθαρότητα, ήταν και παραμένει η ισχυρότερη πολιτική άμυνα απέναντι στον δεδηλωμένο και εμπράκτως εκδηλωμένο τουρκικό επεκτατισμό.

  Πως έφθασε η Αννίτα στην κορυφή του ΔΗΣΥ

Αναφερθήκαμε και στην αμυντική στρατιωτική πτυχή, δεδομένου του ότι ανάμεσα στους χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες υπάρχουν και πράκτορες της τουρκικής ΜΙΤ, που έχουν τη δυνατότητα να υποδείξουν στην Τουρκία  τις θέσεις διασποράς των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στα νησιά σε μια πιθανή ελληνοτουρκική σύρραξη. Η αρθρογραφία μας επικεντρώνεται συχνά στο μεταναστευτικό αναδεικνύοντας τα προβλήματα, τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών και τις παρενέργειες της μεταναστευτικής πολιτικής.

Στη νησιωτική Ελλάδα, το άρθρο με τίτλο “Αποκλειστικό: Να πως ο Μηταράκης κορόιδεψε τους Σαμιώτες (βίντεο)”, επεσήμανε πως οι τοπικές κοινωνίες έχουν απογοητευτεί από την ανεπαρκή πολιτική εκπροσώπηση τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό. Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και ο Έβρος έχουν βρεθεί κυριολεκτικά σε συμπληγάδες ή καλύτερα έχουν μετατραπεί σε σάκο του μποξ μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Το ελληνικό κράτος, όσο και αν αυτό ακούγεται παράξενο, απλά παρατηρεί ως θεατής σαν να μην πρόκειται για τμήμα της επικράτειάς του. Η σημερινή απόφαση της κυβέρνησης δείχνει ότι όταν η κοινωνία αντιδρά δυναμικά, αλλά με ορθολογικά επιχειρήματα μπορεί να καταφέρει πράγματα.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι