ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλη η κινητικότητα στην δεξιά πολυκατοικία

Μεγάλη η κινητικότητα στην δεξιά πολυκατοικία, Σπύρος Γκουτζάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Με προσοχή εάν όχι και με ανησυχία παρακολουθεί το Μέγαρο Μαξίμου τις κινήσεις στην δεξιά πολυκατοικία. Ο πρώτος που έφερε κινητικότητα ήταν ο Γιώργος Τράγκας με τους “Ελεύθερους Έλληνες”. Το εγχείρημά του όμως δεν δείχνει να αποκτά την δυναμική που ορισμένοι εκτιμούσαν, κυρίως λόγω του χαρακτήρα του ιδρυτή του και των προστριβών που προκαλεί με τους, όχι και λίγους, που αρχικά δήλωσαν προθυμία να συμμετάσχουν. Κάπως έτσι οι αποχωρήσει από το κόμμα του τείνουν να γίνουν περισσότερες από τις προσχωρήσεις. Δεν παύει όμως να προκαλεί αναταραχή στον χώρο.

Εν τω μεταξύ ο Νίκος Καραχάλιος ανακοίνωσε την δική του πολιτική κίνηση τους “Δημοκράτες”, που φιλοδοξεί να λειτουργήσει σαν ευρύτερη πλατφόρμα που θα προσελκύσει την διάχυτη στον χώρο της κεντροδεξιάς δυσαρέσκειας. Στόχος του, ακόμη μέλους της ΝΔ εμπνευστή, είναι να αποτελέσει χώρο ζυμώσεων, από τον οποίο θα προκύψει νέο κόμμα με δομή και αρχηγό, που θα συμμετάσχει στις εκλογές.

Σε ένα παράλληλο επίπεδο εντείνουν την δραστηριότητά τους οι έξι πρώην υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ (Άρης Σπηλιωτόπουλος, Σάββας Τσιτουρίδης, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Νίκος Σταυρογιάννης, Χρήστος Ζώης και Ευάγγελος Αντώναρος). Προς το παρόν με ανακοινώσεις τους αποδομούν την νεομητσοτακική και νεοφιλελεύθερη ΝΔ και επαναφέρουν τον κοινωνικό και πατριωτικό χαρακτήρα της ΝΔ. Η τελευταία τους ανακοίνωση αφορούσε το εργασιακό, ενώ έχουν τοποθετηθεί για την πανεπιστημιακή αστυνομία, τα εθνικά θέματα και το Ταμείο Ανάκαμψης, με έντονα επικριτική διάθεση προς την κυβέρνηση. Το ενδεχόμενο να μετεξελιχθεί σε κόμμα εάν υπάρξει ικανός χρόνος είναι ανοικτό.

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι