ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ο Μητσοτάκης για ελληνοτουρκικά και την επίσκεψη Ράμα – Πυρά της αντιπολίτευσης

Μητσοτάκης: "Θα θέσω στον Ερντογάν το ζήτημα της Μονής" – "Αχρείαστη η επίσκεψη Ράμα"

Συνέντευξη του πρωθυπουργού στο protothema.gr

Περιττή και λανθασμένη επιλογή χαρακτήρισε την ενέργεια του Ερντογάν να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στην εκπομπή “Πρώτη Λέξη” του protothema.gr και τον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ. O πρωθυπουργός απάντησε σε όσους υποστηρίζουν ότι η επίσκεψή του στην Άγκυρα θα έπρεπε να αναβληθεί, τονίζοντας ότι οι δίαυλοι πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί.

«Δεν πρέπει να αναβληθεί η επίσκεψη, πρέπει να διατηρούνται ανοιχτοί δίαυλοι. Θα εκφράσω την εντονότατη δυσαρέσκειά μου, είναι προτιμότερο από το να δημιουργήσουμε μια κρίση», είπε και πρόσθεσε εμφατικά ότι η συγκεκριμένη επιλογή του Τούρκου προέδρου είναι περιττή και λανθασμένη. «Δεν λείπουν τα τζαμιά στην Πόλη. Δεν είναι τρόπος αυτός να αντιμετωπίζεται η πολιτιστική κληρονομιά. Η Πόλη ήταν πρωτεύουσα του Βυζαντίου και της Ορθοδοξίας για πάνω από χίλια χρόνια. Εμείς προστατεύουμε τα μνημεία, δεν θα κάναμε ποτέ κάτι τέτοιο», είπε.

Αναφερόμενος στην επικείμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα στην Ελλάδα, επισημαίνει ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης, έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του. «Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Εχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές. Σε ό,τι αφορά τη συγκέντρωση στην οποία θα είναι ομιλητής ο Εντι Ράμα, είπε «τη συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Σημείωσε μάλιστα, ότι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ εκπροσωπείται η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία με δύο υποψηφίους, όπως εκπροσωπούνται και οι μουσουλμάνοι Έλληνες πολίτες, πράγμα που δεν συμβαίνει στα ψηφοδέλτια των άλλων δύο μεγάλων κομμάτων.

Ο Μητσοτάκης για τους Patriot

Ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς για τις φημολογούμενες συναντήσεις και επαφές ενόψει της λήξης της θητείας της Προέδρου της Δημοκρατίας, απάντησε ότι δεν έχει κάνει καμία συνάντηση και επαφή και άφησε ανοιχτό να στηριχθεί για δεύτερη θητεία στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα η κυρία Σακελλαροπούλου, λέγοντας: «Έχω καλή σχέση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ασκεί καλά τα καθήκοντά της. Μένω σε αυτό. Νομίζω ότι μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας από αυτά που είπα».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δώσει S-300 ή Πάτριοτ στην Ουκρανία- «μας είναι απαραίτητα», είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε ότι η Ουκρανία δεν πρέπει να χάσει τον πόλεμο, δέχθηκε απρόκλητη εισβολή. «Στηρίζουμε την Ουκρανία και διαθέτουμε πλεονασματικό αμυντικό υλικό. Ούτε Πάτριοτ, ούτε S- 300».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, προανήγγειλε τη δημιουργία panic button για τους εφήβους, ως ένα ακόμη μέσο για την αντιμετώπιση του bullying και της βίας των ανηλίκων μετά την πλατφόρμα των καταγγελιών που ήδη λειτουργεί με μεγάλη ανταπόκριση από θύματα τέτοιων καταστάσεων. Όπως είπε ο πρωθυπουργός, το panic button θα είναι διαθέσιμο από τη νέα σχολική χρονιά.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες ορισμένων να δημιουργήσουν αντικυβερνητικό κλίμα στις εκκλησίες τις μέρες του Πάσχα, επισημαίνοντας ότι με την Εκκλησία δεν υπήρξε καμία σύγκρουση, παρά διαφωνία, η οποία ήταν αναμενόμενη. Όπως σημείωσε, οι σχέσεις του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είναι καλές και υπάρχουν ανοιχτά ζητήματα με την Εκκλησία.

Οι ευρωεκλογές

Τριάντα μία μέρες πριν από τις ευρωεκλογές -«έχουμε ένα ρολόι που τρέχει αντίστροφα»- είπε χαριτολογώντας, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι ζήτημα πώς θα πειστεί ο κόσμος να συμμετάσχει, εκτίμησε ότι όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη το ενδιαφέρον θα αυξάνεται και τόνισε τη σημασία της επιστολικής ψήφου. Επισήμανε δε, ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες πόσο σημαντικές για τη δική τους ζωή είναι οι ευρωεκλογές, αφού οι αποφάσεις που λαμβάνονται στις Βρυξέλλες μας επηρεάζουν άμεσα όλους.

Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θεσπισθεί μικτό εκλογικό σύστημα από τις επόμενες ευρωεκλογές, που θα συνδυάζει λίστα και σταυρό προτίμησης. Ερωτηθείς για τα αναγνωρίσιμα πρόσωπα του ευρωψηφοδελτίου του και αν αυτό τελικά στέλνει λάθος μήνυμα στους πολίτες, απάντησε ότι δεν περιλαμβάνονται μόνο αναγνωρίσιμοι στο ευρωψηφοδέλτιο, ενώ σημείωσε ότι αποτελεί ευθύνη των πολιτών να βρουν τα βιογραφικά και να επιλέξουν τους υποψηφίους που θα ψηφίσουν.

«Πιστεύω στο σταυρό και την ευθύνη των πολιτών», είπε και συνέχισε «τώρα τρέχουν 42 υποψήφιοι, υπάρχει κινητοποίηση των πολιτών, αντίθετα με τη λίστα θα έτρεχα μόνο οι εκλόγιμοι». Σημείωσε πάντως, ότι για τις επόμενες ευρωεκλογές θα έπρεπε να ξαναδούμε ένα μικτό σύστημα με ορισμένους υποψηφίους εν είδει Επικρατείας με λίστα και οι υπόλοιποι με σταυρό προτίμησης.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι ο πήχης για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος είναι το 33% των προηγούμενων ευρωεκλογών, αλλά κατέστησε σαφές ότι «σηκώνει το γάντι» που έριξε η αντιπολίτευση τονίζοντας ότι δεν θέλει ένα κακό αποτέλεσμα για τη ΝΔ και τον ίδιο. Όπως είπε, ο ίδιος υποστήριξε σταθερό εκλογικό κύκλο, η κυβέρνησή του επιχειρεί τολμηρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Ακρίβεια και ασφάλεια

Μάλιστα, στην κριτική ότι οι πρώτοι μήνες μετά τις εκλογές δείχνουν «μούδιασμα», αντέτεινε ότι μεγάλο μέρος του προγράμματός της και δη του οικονομικού έχει γίνει ήδη πράξη με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, δεύτερη αύξηση στον κατώτατο μισθό, το ζήτημα των ιδιωτικών, μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, τον νέο δικαστικό χάρτη που προσώρησε παρά τις τοπικές αντιδράσεις, τα μέτρα για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα μέτρα για την αντιμετώπιση του bullying και της παραβατικότητας των εφήβων, αλλά και το πρόγραμμα των υποδομών με νέους δρόμους που παραδίδονται.

Ωστόσο, παραδέχθηκε, ότι «υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο που τα καλύπτει όλα», και αυτός είναι η ακρίβεια. «Η Ελλάδα δεν είναι πρωταγωνίστρια στην ακρίβεια», τόνισε ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει ήδη λάβει η κυβέρνηση με πρόστιμα και διαρκείς ελέγχους στην αγορά. Αναφέρθηκε μάλιστα, σε παρεμβάσεις που έχει κάνει, όπως για παράδειγμα στον τομέα της ενέργειας, λέγοντας ότι «το ρεύμα δεν είναι πια πρόβλημα».

Απάντησε ξανά στο επιχείρημα της αντιπολίτευσης ότι οι τιμές μπορούν να πέσουν με μείωση φόρων, λέγοντας ότι δεν το αντέχε η ελληνική κοινωνία, αφού η μείωση του ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα θα κόστιζε 2,3 δισεκ. Ευρώ ετησίως, δηλαδή 1% του ΑΕΠ- «πάει περίπατο ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα. «Δεν πρόκειται να γυρίσουμε πίσω. Είδαμε πού οδήγησαν η παροχολογία και τα λεφτόδεντρα».

Στην επισήμανση του Αντώνη Σρόιτερ ότι το ζήτημα της ασφάλειας είναι ψηλά στις δημοσκοπήσεις, στα ζητήματα που η κυβέρνηση επικρίνεται, απάντησε ότι υπάρχει βελτίωση, παραδέχθηκε όμως, ότι το κλίμα αλλάζει όταν έχουμε μια τραγωδία, όπως αυτή στους Αγίους Αναργύρους όπου «έγιναν όλα λάθος». Ο πρωθυπουργός επισήμανε πως σε ό,τι αφορά την οπαδική βία «σφίξαν τα λουριά, έχουμε αυτοματοποιημένες ποινές, λειτουργούν κάμερες, ονομαστικό εισιτήριο». Ειδικά για τη δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι πλέον είναι στα χέρια της Δικαιοσύνης και η υπόθεση είναι «δεμένη».

«Τα ζητήματα τα οποία έχουν να κάνουν με τις κάμερες και το ονομαστικό εισιτήριο, πολλοί μας έλεγαν ότι δεν μπορούσε να γίνει κι όμως έγιναν. Γι’ αυτό και πιστεύω ότι πια, σε συνδυασμό με την πολύ σημαντική επιχείρηση της Αστυνομίας για να μπορέσουμε να καταλάβουμε ακριβώς ποιοι είναι όχι μόνο οι φυσικοί αλλά και οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιώργου Λυγγερίδη, έχουν στείλει ένα μήνυμα ότι το κράτος έχει πια πάρει το ζήτημα αυτό πάρα-πάρα πολύ σοβαρά», είπε ο κ. Μητσοτάκης. 1

Σημείωσε επίσης, ότι παρά την τραγωδία στους Αγίους Αναργύρους, μόνο τον Απρίλιο έγιναν 1.500 συλλήψεις μετά από καταγγελίες γυναικών, πράγμα που δείχνει ότι εμπιστεύονται την Αστυνομία.

Κατηγορηματικός ήταν ο κ. Μητσοτάκης απαντώντας στην κριτική που δέχεται η κυβέρνησή του για την τραγωδία των Τεμπών. «Είναι ψέμα, καμία επιχείρηση συγκάλυψη δεν υπήρξε. Έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, κινήθηκε με ταχύτητα».  Απαντώντας στο ερώτημα για το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τρίτη θητεία, ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι επόμενες εκλογές είναι σε τρία χρόνια- σημείωσε πάντως ότι η ΝΔ είναι κόμμα εξουσίας. «Ποιος ξέρει τι θα γίνει έως το 2027», λέει ο κ. Μητσοτάκης και σημειώνει ότι όσο αισθάνεται δημιουργικός και έχει ενέργεια, δεν υπάρχει καμία αλαζονεία, αλλά «η απόσυρση δεν είναι στο μυαλό μου».

ΣΥΡΙΖΑ

Η ανακοινωθείσα επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, την ημερομηνία της επετείου της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, αποτελεί προκλητική ενέργεια, η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Υπογραμμίζει τις μέχρι σήμερα επικοινωνιακές της επιλογές, που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις, δεν αναδεικνύουν πραγματικά το θέμα του κράτους δικαίου στην Αλβανία και δεν προστατεύουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Δικαιώματα που πηγάζουν τόσο από το διεθνές όσο και από το κοινοτικό δίκαιο – ειδικά ενόψει της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως άλλωστε φάνηκε και προεκλογικά, αντιμετωπίζει την ελληνική εθνική μειονότητα ως εργαλείο για μικροκομματικά οφέλη, όταν βέβαια δεν επιχειρεί να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Για άλλη μια φορά μέσα σε λίγα 24ωρα, αποδεικνύεται πόσο επικίνδυνη είναι για τα εθνικά συμφέροντα η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη.

Σε νεότερη ανακοίνωση του, το κόμμα σημειώνει: Είναι πραγματικά σοκαριστικό πως σε μία συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να πει τόσα μαζεμένα ψέματα. Ο αρχηγός της ΝΔ, μιλώντας στο protothema.gr, δεν κατάφερε να διατυπώσει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία.

Σιώπησε για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, που η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και βεβαίως, προκειμένου να εμφανίσει ως μονόδρομο τη ληστρική οικονομική πολιτική του, κατέφυγε στην κενολογία περί «λεφτόδεντρων», αγνοώντας την πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας. Σιώπησε για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας.

Διαστρέβλωσε και εξαπέλυσε φθηνές ειρωνείες για την κατρακύλα της χώρας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου. Επιχείρησε να εξαφανίσει την ενορχηστρωμένη από τον ίδιο απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλώνοντας, με πλήρη αμηχανία, πως η μόνη κίνηση που προτίθεται να κάνει για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση, είναι να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στον Τούρκο πρόεδρο… Ενώ για την προεκλογική φιέστα που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στην Αθήνα, το μόνο που βρήκε να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι δεν συμφωνεί με την κίνηση αυτή, αλλά δεν θα κάνει και κάτι γι’ αυτό.

Τέλος έθεσε τον πήχη του κόμματος του στις Ευρωεκλογές στο 33%, βλέποντας τη ραγδαία υποχώρηση των ποσοστών του κόμματός του. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι πολίτες της χώρας δεν έχουν κάτι να περιμένουν από αυτό το θλιβερό κρεσέντο αλαζονείας, απουσίας αυτοκριτικής και διαρκούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στο οποίο επιδόθηκε για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης.

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Στην αναφορά του ΠΑΣΟΚ για τον Ράμα αντέδρασε το ΠΑΣΟΚ, δια του Δημήτρη Μάντζου, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και υπεύθυνου Κ.Τ.Ε. Εξωτερικών ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής: “Η απόφαση του Αλβανού Πρωθυπουργού να πραγματοποιήσει «προεκλογική συγκέντρωση» στην Αθήνα -για τις αλβανικές εκλογές του 2025 και λίγες ημέρες πριν τις ευρωεκλογές- και μάλιστα ανήμερα της συμπλήρωσης ενός έτους από τη σύλληψη του Φρέντη Μπελέρη και την παραμονή της συνάντησης του Έλληνα Πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο στην Άγκυρα, αποτελεί μια προκλητική κίνηση με προφανείς συμβολισμούς και σαφή μηνύματα τόσο για την υπόθεση του εκλεγμένου Δημάρχου Χειμάρρας και τη συμπερίληψη αυτού στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας όσο και για τις ελληνοαλβανικές σχέσεις στο σύνολό τους.

]Η Ελληνική Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δεν μπορούν και δεν επιτρέπεται να υποβαθμίζουν το γεγονός μιλώντας για «αχρείαστη επιλογή» (ορολογία που χρησιμοποίησε και στην μετατροπή από τον Τούρκο Πρόεδρο της Μονής της Χώρας σε τζαμί) και «ιδιωτική επίσκεψη», σαν να μην πρόκειται για αρχηγό Κυβερνήσεως και δη μιας γειτονικής χώρας με την οποία οι σχέσεις έχουν πρόσφατα επιβαρυνθεί.

Δυστυχώς, οι κινήσεις του κ. Ράμα, σε συνδυασμό με την προχθεσινή αναφορά της Εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε «διμερή θέματα», αντί για θεμελιώδη ζητήματα ενταξιακής πορείας της Αλβανίας στην ΕΕ, αποδεικνύουν τις δυσμενείς συνέπειες των ολέθριων σχετικών επιλογών της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Η Νέα Δημοκρατία και προσωπικά ο κ. Μητσοτάκης, που ενήργησε όχι ως Πρωθυπουργός αλλά ως κομματάρχης, φέρουν ακέραιη την ευθύνη για τις ανωτέρω εξελίξεις”.

ΚΚΕ

«Οι προκλήσεις της τουρκικής κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα, με διαδοχικές Navtex που δεσμεύουν περιοχές του Αιγαίου, την αντίδραση στη χάραξη θαλάσσιων πάρκων σε Αιγαίο και Ιόνιο και με τελευταίο κρούσμα τη μετατροπή της Μονής της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη, ενός χώρου πολιτιστικής κληρονομιάς, σε τζαμί, εκθέτουν όσους συστηματικά καλλιεργούν τον εφησυχασμό για τα “ήρεμα νερά” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ και καταλήγει:

«Η υποβάθμιση αυτών των προκλήσεων, αλλά και ο τρόπος αντιμετώπισής τους από την κυβέρνηση εντείνουν την ανησυχία ενόψει και της επικείμενης επίσκεψης Μητσοτάκη στην ‘Αγκυρα, σε μια περίοδο που οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστών διεθνώς έχουν περάσει σε άλλη “πίστα”, ενώ το “τραπέζι” των ΝΑΤΟϊκών διευθετήσεων εις βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων είναι από καιρό “στρωμένο”».

Ελληνική Λύση 

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κατηγόρησε τη ΝΔ για «ελληνοφοβία» και «τρόμο απέναντι ακόμα και στον Ράμα» «Όλη την εβδομάδα ο πρωθυπουργός επιχείρησε να μας πείσει για το ότι είναι χριστιανός. Πήγε από εκκλησία σε εκκλησία, από καντήλι σε καντήλι, χειροφίλησε εκατοντάδες ή δεκάδες, αν θέλετε, ιερείς για να μας αποδείξει ότι είναι χριστιανός.

Και τώρα, για τη Μονή της Χώρας, η οποία μετατράπηκε από τον φίλο του Ερντογάν σε τζαμί, λέει ότι θα μεταφέρει το μήνυμα στον Ερντογάν», δήλωσε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Συμπλήρωσε ότι «ο κ. πρωθυπουργός ξεχνά ότι είναι πρωθυπουργός. Δεν είναι κούριερ που μεταφέρει επιστολές και μηνύματα».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, κατηγόρησε τη ΝΔ για «ελληνοφοβία» και «τρόμο απέναντι ακόμα και στον Ράμα» που, όπως είπε, «αποδείχθηκε από την δήλωση Μαρινάκη». Σύμφωνα με τον Κυριάκο Βελόπουλο «ο κ. Μαρινάκης μας είπε ότι η επίσκεψη του Ράμα είναι ιδιωτική. Αυτό που ξεχνάει ο κ. Μαρινάκης είναι οι διωγμοί των Βορειοηπειρωτών. Αυτό που ξεχνάει ο κ. Μαρινακης, είναι ότι ο Ράμα έρχεται εδώ για να προκαλέσει την Ελλάδα. Άρα, λοιπόν, επειδή στο λεξικό λείπει η κατάλληλη λέξη, να του την θυμίσουμε. Ανεπιθύμητος ο Ράμα στην Ελλάδα. Να μην του επιτραπεί η είσοδος στη χώρα», δήλωσε για τον Αλβανό πρωθυπουργό, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.

Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι