ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι κρύβουν οι ύμνοι Δένδια σε Μητσοτάκη

Τι κρύβουν οι ύμνοι Δένδια σε Μητσοτάκη, Σπύρος Γκουτζάνης
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι

Σε πλήρη ταύτιση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη εμφανίστηκε στην ομιλία του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θέλοντας να διασκεδάσεις και τις φήμες περί προστριβών στις σχέσεις τους. Ο κ. Δένδιας δήλωσε περήφανος που ανήκει στην «μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη του Κυριάκου Μητσοτάκη». Οι ύμνοι Δένδια προς τον κ. Μητσοτάκη και πρωτίστως στις επιλογές του στην εξωτερική πολιτική, έρχονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη συγκυρία για το Κυβερνών Κόμμα που γνωρίζει φθορά όπως και ο Πρωθυπουργός λόγω και της κατάστασης με την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια και τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Με πολύ προσεχτικό τρόπο τις περισσότερες φορές ο κ. Δένδιας, έδινε ένα δικό του διακριτό στίγμα πρωτίστως στα θέματα εξωτερικής πολιτικής και όχι μόνο. Πάντως ο Υπουργός Εξωτερικών βρίσκονταν αρκετές φορές στο “στόχαστρο” του Μαξίμου καθώς από αρκετοί εντός και εκτός Ν.Δ εκτιμούσαν ότι ο κ. Δένδιας “έχει ανοίξει περπατησιά” και πιθανά κοιτάει στην “επομένη των εκλογών” αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία ή αν ανοίξουν για τα καλά τα σενάρια ενδεχόμενων κυβερνητικών συνεργασιών.

Η καχυποψία κατά περιόδους έπαιρνε διαστάσεις , προκαλώντας μάλιστα έντονες συζητήσεις εντός της Κυβέρνησης και της ΝΔ , αλλά γενικότερα στο πολιτικό σύστημα. Οι συζητήσεις αυτές φούντωσαν όταν ο κ. Μητσοτάκης πήγε μόνος χωρίς τον Υπουργό Εξωτερικών στη συνάντηση με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη και “ξαναφούντωσε”, όταν ο κ. Δένδιας δεν κλήθηκε στο Μαξίμου σε έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ όπου αποφασίστηκε η παροχή οπλικών συστημάτων από την Ελλάδα στην Ουκρανία. Πάντως ο κ. Δένδιας αν και έχει περπατησιά “δελφίνου” είναι προσεχτικός και προσπαθεί να έχει ένα πιο “στρογγυλεμένο λόγο”. Και αυτό γιατί δεν επιθυμεί να χρεωθεί ότι “τραβάει το χαλί” στον Μητσοτάκη. Επιπροσθέτως τους τελευταίους μήνες έχουν πυκνώσει τα δείπνα και οι “κοινωνικές συναντήσεις” Υπουργών, βουλευτών και στελεχών της Ν.Δ , στις οποίες μετέχει ο Υπουργός Εξωτερικών. Σε αυτές τις “κοινωνικές εκδηλώσεις” μετέχουν και κορυφαία στελέχη που στήριξαν και στηρίζουν τον κ. Μητσοτάκη, αλλά διαβλέπουν τα προβλήματα και συνιστούν στον κ. Δένδια να είναι προσεκτικός και ψύχραιμος και να αναμένει

Ύμνοι Δένδια

Συνολικότερα η ομιλία του  κ. Δέδια στο συνέδριο  ήταν ένας ύμνος στον Κυριάκο Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του: «Η Ελλάδα που όλοι ονειρευόμαστε είναι  η Ελλάδα της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη…Η  κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ο τελευταίος κρίκος μιας μακράς αλυσίδας. Είναι συνεχιστής της πολιτικής παρακαταθήκης του ιδρυτή μας, του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είναι διάδοχος του πολιτικού μέτρου του Γεωργίου Ράλλη. Είναι διάδοχος της υπευθυνότητας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Είναι διάδοχος της πολιτικής του μεσαίου χώρου και της εθνικής υπερηφάνειας του Κώστα Καραμανλή. Είναι διάδοχος της πολιτικής ενάντια στα άκρα, όπως το καρκίνωμα της Χρυσής Αυγής, από την κυβέρνηση Σαμαρά..…Η οικονομία, παρά την πρωτοφανή κρίση, αντέχει και αναπτύσσεται γιατί η Κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένας ασφαλής επενδυτικός προορισμός… Φίλες και φίλοι, η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χτίζει την Ελλάδα του 21ου αιώνα».

  Νίκη Μπορίσοφ δίνουν τα exit poll στην Βουλγαρία

Αλλά και για τα θέματα της αρμοδιότητάς του ανέφερε: « Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκανε πραγματικότητα την Ελλάδα της αυτοπεποίθησης». Για να μην υπάρχουν μάλιστα παρερμηνείες για τον δικό του ρόλο στην αντιπαράθεσή του με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξεκαθάρισε: «Και για να ξέρουμε τι λέμε: Μιλάει καθαρά και ξάστερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μιλάει καθαρά και ξάστερα μέσα στην Άγκυρα, μπροστά τους Τούρκους».

  • Οι απόψεις που αναφέρονται στο κείμενο είναι προσωπικές του αρθρογράφου και δεν εκφράζουν απαραίτητα τη θέση του SLpress.gr
  • Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου από άλλες ιστοσελίδες χωρίς άδεια του SLpress.gr. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των 2-3 πρώτων παραγράφων με την προσθήκη ενεργού link για την ανάγνωση της συνέχειας στο SLpress.gr. Οι παραβάτες θα αντιμετωπίσουν νομικά μέτρα.
Ακολουθήστε το SLpress.gr στο Google News και μείνετε ενημερωμένοι