Αεροσκάφη του υπό ηγεσία ΗΠΑ συνασπισμού έπληξαν θέσεις του ISIS στο Ιράκ (βίντεο)

-

Στις 29 Απριλίου, πολεμικά αεροσκάφη του συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ πραγματοποίησαν μια σειρά αεροπορικών επιθέσεων σε θέσεις του ISIS στην ανατολική επαρχία Diyala του Ιράκ.

Ο συνταγματάρχης Myles B. Caggins III, εκπρόσωπος του συνασπισμού, δήλωσε ότι οι αεροπορικές επιθέσεις στόχευσαν πολλά σπήλαια της τρομοκρατικής ομάδας στα Όρη Hamrin. Η οροσειρά, που συνορεύει με το Ιράν, είναι γνωστό ότι είναι κρυσφήγετο ομάδων του ISIS.

Οι αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνέπεσαν με μια μεγάλη επιχείρηση ασφαλείας από ιρακινές κυβερνητικές δυνάμεις εναντίον ομάδων του ISIS στην ίδια περιοχή.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας ανακοίνωσαν στις 30 Απριλίου ότι επτά τρομοκράτες του ISIS εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία υποστηρίχθηκε από ιρακινά επιθετικά ελικόπτερα. Οι κυβερνητικές δυνάμεις αποκάλυψαν επίσης 5 κρησφύγετα της ομάδας και κατέλαβαν πολλά όπλα και εκρηκτικά.

Ο ιρακινός στρατός, οι δυνάμεις ασφαλείας και οι Λαϊκές Μονάδες Κινητοποίησης (PMU) διεξάγουν κοινές επιχειρήσεις ασφαλείας στα Όρη Hamrin σε τακτική βάση. Ωστόσο, οι ομάδες του ISIS εξακολουθούν να είναι ενεργείς στην περιοχή.

Η εμπλοκή του αμερικανικού συνασπισμού και των ιρακινών πολεμικών αεροσκαφών πιθανότατα θα επιτρέψει τον περιορισμό της κίνησης των ομάδων του ISIS στην περιοχή και θα προκαλέσει περισσότερες απώλειες στην τρομοκρατική ομάδα.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.