Αισιοδοξία για το Eurogroup, μετά την τηλεδιάσκεψη

-
39

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των Θεσμών, ενόψει της κρίσιμης Συνόδου του Eurogroup την ερχόμενη Πέμπτη, όπως ανέφερε κυβερνητικός αξιωματούχος. Σύμφωνα με τον ίδιο η τηλεδιάσκεψη «πήγε πολύ καλά, απομένουν 2- 3 ζητηματάκια τεχνικής φύσεως που θα επιλυθούν».

Την ίδια ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι μοναδικές εκκρεμότητες είναι τα προαπαιτούμενα «τεχνικού χαρακτήρα», όπως οι αλλαγές διοικήσεων σε ΔΕΚΟ, η μετεγκατάσταση υπηρεσιών από το πρώην «Ελληνικό» και η μεταφορά στο ΤΧΣ των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχει ο ΕΦΚΑ στην Τράπεζα Αττικής.

Τα ζητήματα αυτά εκτιμάται ότι δεν θα εμποδίσουν την υποβολή από τους θεσμούς της «Έκθεσης Συμμόρφωσης» στο Eurogroup της 21ης Ιουνίου, όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η τέταρτη αξιολόγηση και να εγκριθεί η τελευταία δόση. Η δόση αυτή, όπως ανέφερε πρόσφατα ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, αναμένεται να είναι 10 - 12 δισ. ευρώ και θα χρησιμοποιηθεί ως «μαξιλάρι ασφαλείας» για την περίοδο μετά το πρόγραμμα.

Στην τηλεδιάσκεψη από ελληνικής πλευράς μετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Περιβάλλοντος Γιώργος Σταθάκης και Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος.