Αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε δύο παράτυπους μετανάστες

-
110
Αμαξοστοιχία παρέσυρε και σκότωσε δύο παράτυπους μετανάστες
Φωτογραφία Αρχείου.

Δύο άτομα, πιθανότατα παράτυποι μετανάστες, έχασαν την ζωή τους, το βράδυ της Παρασκευής, όταν παρασύρθηκαν από αμαξοστοιχία του ΟΣΕ, στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης. Ένας τρίτος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Έβρου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο και στο ύψος της 'Ανθειας σκότωσε δύο άτομα. Ο μηχανοδηγός φέρεται να δηλώνει πως, όταν τους αντιλήφθηκε ξαπλωμένους στις ράγες, επιχείρησε να σταματήσει τη μηχανή, αλλά η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη.

Ο ίδιος ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για το δυστύχημα, αλλά και για το ότι θα συνέχιζε το δρομολόγιο με προορισμό το Ορμένιο, όπου και θα περίμενε την αστυνομία. Η αμαξοστοιχία μετέφερε επιβάτες και βάση σχετικής παραγγελίας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, το δρομολόγιο δεν διακόπτεται, αλλά πραγματοποιείται.

Σχεδόν μισή ώρα μετά την αναφορά του δυστυχήματος και σε απόσταση περίπου δέκα χιλιομέτρων, η ίδια αμαξοστοιχία παρέσυρε και χτύπησε και τρίτο άτομο στη διασταύρωση του Λουτρού του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Σε αυτήν την περίπτωση ο μηχανοδηγός φέρεται να μην αντιλήφθηκε το άτομο, παρά μόνο μετά τη σύγκρουση.

Οι αστυνομικοί, μετά την ενημέρωση από τον μηχανοδηγό και για το δεύτερο περιστατικό, πήγαν στην περιοχή και περισυνέλεξαν διαμελισμένα τα δύο πρώτα θύματα. Ο τρίτος διακομίστηκε στο ΠΓΝΕ στην Αλεξανδρούπολη, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και νοσηλεύεται στην εντατική με σοβαρότατα τραύματα.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ και ο μηχανοδηγός, προκειμένου να υποβληθεί στις προβλεπόμενες εξετάσεις. Το πρωί ο μηχανοδηγός αφέθηκε ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα.