Άρχισε στα Σκόπια η δίκη για την εισβολή στο Κοινοβούλιο

-

Ξεκίνησε σήμερα στα Σκόπια η δίκη 33 ατόμων,  ανάμεσά τους πέντε συντηρητικοί βουλευτές και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, οι οποίοι που κατηγορούνται για συμμετοχή στη βίαιη εισβολή στο Κοινοβούλιο τον Απρίλιο του 2017.

Σημειώνεται ότι αρκετοί άνθρωποι είχαν τραυματιστεί τότε, στα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν περίπου εκατό εθνικιστές διαδηλωτές, οι οποίοι εισέβαλαν στο κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την εκλογή  του προέδρου της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι. Αρκετοί βουλευτές, ανάμεσά τους ο σημερινός πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, είχαν χτυπηθεί τότε  από μασκοφόρους διαδηλωτές.

Οι περισσότεροι από τους 33 άνδρες κατηγορούνται για «τρομοκρατική απειλή κατά της ασφάλειας και της συνταγματικής τάξης» και όλοι τους αντιμετωπίζουν έως και 25 χρόνια ποινή κάθειρξης.

Η εισβολή στο κοινοβούλιο είχε γίνει μετά από τις πολύμηνες διαδηλώσεις που διοργάνωναν εθνικιστές διαμαρτυρόμενοι για την συμφωνία συνασπισμού μεταξύ του Δημοκρατικού Κόμματος του Ζόραν Ζάεφ και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.