«Δεχόμουν απειλές» λέει ο Στέφανος Χίος

-

Την πρώτη του κατάθεση στους αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής έδωσε ο δημοσιογράφος, Στέφανος Χίος, μετά την επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας έξω από το σπίτι του στα Βριλήσσια.

Ο Στέφανος Χίος, ο οποίος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ, κατέθεσε ότι δεχόταν απειλές για δημοσιεύματά του το τελευταίο διάστημα. Στο ερώτημα όμως για το τι μπορεί να οδήγησε κάποιον στην απόφαση να τον σκοτώσει, απάντησε:

«Η αποκαλυπτική δημοσιογραφία που ασκώ και τα ρεπορτάζ μου».

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο το όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης να είχε σιγαστήρα, καθώς - μέχρι τώρα τουλάχιστον - δεν υπάρχει μάρτυρας που να επιβεβαιώνει ότι άκουσε πυροβολισμούς τα ξημερώματα της 27ης Ιουλίου έξω από την πολυκατοικία όπου διαμένει ο δημοσιογράφος.

Οι αστυνομικοί έχουν περισυλλέξει δύο κάλυκες από το σημείο της επίθεσης που εξετάζονται και θεωρούν ότι το πυροβόλο όπλο που χρησιμοποίησε ο δράστης ήταν των 9mm. Επίσης, έχουν βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα της οικίας του θύματος αλλά και από άλλες κάμερες της περιοχής, το οποίο εξετάζουν.

Τα σενάρια που εξετάζουν είναι των προσωπικών διαφορών και αυτό που ανέφερε ο ίδιος ο Χίος. Δεν αποκλείουν τελείως και  το τρίτο ενδεχόμενο, της τρομοκρατικής ενέργειαας, όμως το γεγονός ότι δεν έχει αναλάβει την υπόθεση η Αντιτρομοκρατική αλλά το τμήμα Ανθρωποκτονιών και εγκλημάτων κατά της ζωής,  δείχνει ότι η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί πιο πιθανό το πρώτο σενάριο ή ίσως και το δεύτερο.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.