Διάγγελμα Ασαντ για Χαλέπι

-

Ο Πρόεδρος Ασαντ δήλωσε ότι ο Χαλέπι και η Συρία κέρδισε τη νίκη, προσθέτοντας ότι ο συριακός στρατός δεν θα διστάσει να εκτελέσει τα εθνικά του καθήκοντα.

Ο πρόεδρος Ασαντ πρόσθεσε σε μια τηλεοπτική ομιλία με αφορμή τους τελευταίες απλευθερωτικές μάχες ότι η μάχη για την απελευθέρωση του Χαλεπίου και της υπαίθρου της Ιντλίμπ είναι συνεχής ανεξάρτητα από κάποιους πομφόλυγες που προέρχονται από το βορρά.

Ο Σύριος πρόεδρος ξεκίνησε την ομιλία, ευχαριστώντας τον λαό του Χαλεπίου για την αμεροληψία, την πίστη, τη γενναιότητα και τις θυσίες του.

Το 2016 δεν επετεύχθη το επιθυμητό

Οπως είπε: "Όταν η πόλη του Χαλεπίου απελευθερώθηκε στα τέλη του 2016, είπα ότι η κατάσταση πριν από την απελευθέρωση της πόλης του Χαλεπίου δεν θα είναι το ίδιο με αυτό που θα ακολουθήσει και βασίστηκα σε αυτό, βάσει των γνώσεών μου για το πως οι Ένοπλες Δυνάμεις μας στοχεύουν με την καρδιά και το μυαλό τους. Βασίστηκα σε αυτό λόγω της πεποιθήσεως μου ότι ο πατριωτισμός του λαού του Χαλεπίου και η φερεγγυότητα τους προς την πατρίδα τους και προς τον στρατό της πατρίδας θα ανατρέψουν τους υπολογισμούς των εχθρών μας.

"Αυτό συνέβη, αλλά ο Χαλέπι έπρεπε να πληρώσει πολύ μεγάλο τίμημα, ίσο με το μεγαλείο του λαού και τον πατριωτισμό της θέσης του. Χρόνια βίαιου και βάρβαρου βομβαρδισμού που έπληξε τις περισσότερες γειτονιές, δεκάδες χιλιάδες μάρτυρες, τραυματίες, ορφανά, άτομα που έχασαν παιδιά και χήρες. Χρόνια πολιορκίας χωρίς νερό ή ηλεκτρικό ρεύμα ή άλλα απαραίτητα για τη ζωή, όλα ώστε το Χαλέπι να γονατίσει και να παραδωθεί ο λαός της.

«Με κάθε πικρό βλήμα που έπεφτε, οι ελπίδες των εχθρών μεγάλωναν ότι το Χαλέπι να γίνει κάποιο άλλο Χαλέπι, που ποτέ δεν υπήρξε καθ' όλη την ιστορία, ένα Χαλέπι που συνθέτει με τη δίδυμη του Δαμασκό τα φτερά με τα οποία η πατρίδα πετάει. [Ηθελαν] μάλλον ένα Χαλέπι, του οποίου οι άνθρωποι θα στέκονταν μαζί με προδότες μπροστά σε αφέντες, γονατίζοντας και ικετεύοντας μπροστά τους, υποκινούμενοι από μερικά δολάρια και [καταλήγοντας σε] πολύ ντροπή.

"Ηθελαν το Χαλέπι να γίνει ένα άλλο Χαλέπι"

"Αυτό ήταν μόνο στα όνειρά τους. Αλλά στον πραγματικό μας κόσμο, με κάθε βλήμα που έπεφτε, έφευγε και ο φόβος και η θέληση για αντίσταση αυξανόταν. Με κάθε μάρτυρα, το εθνικό πνεύμα μεγάλωνε και η πίστη στην πατρίδα γινόταν ισχυρότερη.

Στον πραγματικό μας κόσμο, παρέμεινε το πραγματικό Χαλέπι, το Χαλέπι της ιστορίας, της ευγένειας και της αυθεντικότητας. Και επειδή είναι έτσι, ο λαός της δεν έμεινε για σταθερότητα μόνο με την έννοια του πόνου και της οδύνης και της αποδοχής του status quo αλλά μάλλον με την έννοια της εργασίας και της παραγωγής που εξακολούθησε όλα τα χρόνια της πολιορκίας παρά τις συνθήκες που αντιβαίνουν σε οποιαδήποτε οικονομική έννοια.

"Παρά ταύτα, η πόλη συνέχισε να συμβάλλει - ακόμα και αν ήταν ελάχιστα - στην εθνική οικονομία και είμαι βέβαιος ότι αυτός ο τύπος σταθερότητας που αντικατοπτρίζει μια συγκεκριμένη βούληση και μια βαθιά ριζωμένη αίσθηση του ανήκειν είναι αυτό που θα σηκώσει το Χαλέπι από τις στάχτες του πολέμου και να αποκαταστήσει τη φυσική και ηγετική του θέση στην οικονομία της Συρίας", δήλωσε ο πρόεδρος Ασαντ.

Το 2016 δεν ολοκληρώθηκε η απελευθέρωση

Ο πρόεδρος Ασαντ πρόσθεσε: "Είναι αλήθεια ότι η απελευθέρωση της πόλης το 2016 δεν κατάφερε να επιτύχει την επιθυμητή ασφάλεια για την πόλη εκείνη την εποχή και παρέμεινε υπό την απειλή ύπουλων και υποχθόνιων βομβαρδισμών και είναι επίσης αλήθεια σήμερα ότι η νίκη σε μια μάχη δεν σημαίνει νίκη στον πόλεμο, αλλά αυτή είναι η αφηρημένη στρατιωτική λογική που βασίζεται σε τερματισμούς και αποτελέσματα.

Ωστόσο, με την εθνική λογική, η νίκη αρχίζει με την αρχή της σταθερότητας, ακόμη και αν είναι η πρώτη μέρα, και με αυτή τη λογική, το Χαλέπι΄νίκησε όπως και η Συρία. Είμαστε όλοι νικητές για το φόβο που προσπαθούσαν να ενσταλάξουν στις καρδιές μας, νικητές στις αυταπάτες που προσπαθούσαν να ενσταλάξουν στο μυαλό μας, νικητές εναντίον του κατακερματισμού, του μίσους, της προδοσίας και όλων εκείνων που εκπροσωπούν ή ασκούν αυτές τις καταστάσεις.

Η απελευθέρωση δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου

"Ωστόσο, γνωρίζουμε πλήρως ότι αυτή η απελευθέρωση δεν σημαίνει το τέλος του πολέμου ή την αποτυχία των σχεδίων ή την εξαφάνιση της τρομοκρατίας ή την παράδοση των εχθρών, αλλά σίγουρα σημαίνει να τρίβουμε τις μύτες τους στη βρωμιά σαν ένα πρελούδιο της πλήρους ήττας, αργά ή γρήγορα", δήλωσε ο Πρόεδρος.

"Αυτό σημαίνει επίσης ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε. αλλά πρέπει να προετοιμαστούμε για τις επόμενες μάχες. Ως εκ τούτου, η μάχη για την απελευθέρωση της υπαίθρου του Χαλεπίου και της Ιντλίμπ θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από κάποιους πομφόλυγες που προέρχονται από το βορρά και θα συνεχιστεί και η μάχη για την απελευθέρωση όλου του συριακού εδάφους, τη συντριβή της τρομοκρατίας και την επίτευξη σταθερότητας».

Στρατός από τον λαό, για τον λαό

Ο Πρόεδρος Ασαντ κατέληξε "Ο Συριακός Αραβικός Στρατός δεν θα διστάσει ποτέ να διεκπεραιώσει τα εθνικά του καθήκοντα και θα είναι όπως ήταν πάντα: ένας στρατός από τον λαό και για τον λαό. Καθ 'όλη την ιστορία, κανένας στρατός δεν έχει βγει νικηφόρος εκτός αν ο λαός είναι ενωμένος μαζί του στη μάχη του και όταν είναι ενωμένος με τον λαό στο όραμα και τα πιστεύω του και αυτό είναι αυτό που είδαμε στο Χαλέπι και σε άλλες πόλεις της Συρίας όπου αγκαλιάσατε το στρατό που σας προστατεύει, σας υπερασπίστηκε, και έκαναν θυσίες για σας.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.