Διχοτομημένη σε χάρτη του Πομπέο η Τουρκία... Παράκρουση!

-

Ένας χάρτης που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο, θέλοντας να ευχαριστήσει τις χώρες που μέχρι τώρα έχουν αναγνωρίσει τον Χουάν Γκουαϊδό, άναψε φωτιές στην Τουρκία.

Στο χάρτη η Τουρκία φαίνεται κομμένη στα δύο γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση Τούρκων χρηστών του εν λόγω κοινωνικού δικτύου. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι Αμερικανός ΥΠΕΞ κατονομάζει και την ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία», παραλείποντας τον γεωγραφικό προσδιορισμό «βόρεια»,

«Χειροκροτούμε την Αυστρία, το Βέλγιο, την Κροατία, την Τσεχία, τη Δανία, την Εσθονία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, την Ισλανδία, τη Λιθουανία, τη Λετονία, το Λουξεμβούργο, τη Μακεδονία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, την Σουηδία και το Ηνωμένο Βασίλειο για την υποστήριξη τους στον λαό της Βενεζουέλας μέσω της αναγνώρισης του μεταβατικού προέδρου», έγραψε ο Πομπέο.

Οι Τούρκοι αντέδρασαν άσχημα για τον χάρτη, για τον οποίο, πρέπει να αναφερθεί, ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δεν έδωσε, για την ώρα, καμία εξήγηση.

«Η γραμμή αυτή στον χάρτη μπορεί να είναι το όνειρο κάποιων αλλά η ενωμένη χώρα μας είναι πραγματικότητα», ανέφερε Τούρκος χρήστης. «Δεν θα μπορέσετε ποτέ να διασπάσετε την Τουρκία», έγραψε άλλος. Έτερος χρήστης καλεί τον Πομπέο να μάθει ξανά γεωγραφία. Άλλοι όμως δεν ήταν τόσο ευγενείς και καλούσαν τον Αμερικανό υπουργό να «χώσει τον χάρτη στον κ…ο του».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.