Εγκληματίες πολέμου για την Τεχεράνη οι Ισραηλινοί...

-

Η Τεχεράνη εκτιμά πως οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι θα πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα πολέμου μετά την «σφαγή», όπως τη χαρακτήρισε, στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και του Ισραήλ, όπου σχεδόν 60 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν χθες.

«Ο φόνος παιδιών, γυναικών και ανυπεράσπιστων ανθρώπων της Παλαιστίνης έχει αναχθεί σε βασική στρατηγική του Ισραήλ στα 70 χρόνια κατοχής», επεσήμανε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Μπαχράμ Γασεμί.

Ο Γασεμί ζήτησε από τη διεθνή κοινότητα «να δικάσει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους ως εγκληματίες πολέμου ενώπιον διεθνών δικαστηρίων». Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα συνεχή εγκλήματα» του Ισραήλ είναι «αποτέλεσμα της σταθερής στήριξης των ΗΠΑ» προς το εβραϊκό κράτος.

Χθες οι ΗΠΑ εμπόδισαν την υιοθέτηση μιας απόφασης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την οποία θα ζητούνταν η διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας για τα αιματηρά επεισόδια στη Γάζα.

Αναφερόμενος στη Σαουδική Αραβία ο Ιρανός εκπρόσωπος την κατηγόρησε για«προδοτικό συμβιβασμό επειδή δεν καταδίκασε σθεναρά τις ενέργειες του Ισραήλ.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.