Επίθεση φιλίας στους αγρότες από τον Μακρόν

-
Ο Μακρόν επιτάσσει τις μάσκες προστασίας για τον κοροναϊό

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε να «επανεφευρεθεί» η κοινή αγροτική πολιτική της ΕΕ προκειμένου να διασφαλιστεί «η διατροφική, περιβαλλοντική και βιομηχανική κυριαρχία» της Ευρώπης.

Μιλώντας στα εγκαίνια της Γεωργικής  Έκθεσης στο Παρίσι, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι «η ευρωπαϊκή γεωργία απειλείται σήμερα από το εξωτερικό και το εσωτερικό» και κάλεσε σε ενότητα, υπογραμμίζοντας ότι «χωρίς την PAC οι Ευρωπαίοι καταναλωτές δεν θα διαθέτουν προσβάσιμη και ποιοτική διατροφή».

Ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να δημιουργηθούν «ευρωπαϊκά δίκτυα» παραγωγής προκειμένου να ενσωματώσουν σε ευρωπαϊκό επίπεδο «την επιμελητεία, την αποθήκευση και τις πληροφορίες».

«Πρέπει να ορίσουμε τις ευρωπαϊκές στρατηγικές, ανά δίκτυο», τόνισε, να συνεργαστούμε και να μην είμαστε ανταγωνιστές, πρόσθεσε ο Μακρόν, ο οποίος εκτίμησε ότι η ευρωπαϊκή γεωργία μπορεί να αντιμετωπίσει τον ανταγωνισμό των ισχυρών γεωργιών όπως της Ρωσίας, της Κίνας και των Η.Π.Α.

Τέλος κάλεσε τους Ευρωπαίους γεωργούς να γίνουν «οι πρώτοι ακτιβιστές της οικολογικής μετάβασης».«Σημαντικό κομμάτι της κοινής αγροτικής πολιτικής θα πρέπει να αφιερωθεί στο περιβάλλον», σημείωσε ο Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι η νεολαία της Ευρώπης που κινητοποιείται τις τελευταίες ημέρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής «είναι η ίδια νεολαία που ενώνεται για να θρέψει την Ευρώπη».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.