Εξηγήσεις για την εξαφάνιση του επικεφαλής της ζητά η Ιντερπόλ από το Πεκίνο

-
107

Να αποσαφηνίσει την κατάσταση σχετικά με τον πρόεδρό της, Μενγκ Χονγκγουέι, ο οποίος αγνοείται, κάλεσε η Ιντερπόλ το Πεκίνο.

Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα της υπηρεσίας «η Ίντερπολ έχει ζητήσει μέσω επίσημων διαύλων επιβολής του νόμου διευκρινίσεις από τις κινεζικές αρχές για την κατάσταση του προέδρου της» και αναμένει την επίσημη απάντηση του Πεκίνου.

Την ίδια ώρα, οι γαλλικές αρχές εκφράζουν τον προβληματισμό τους από την εξαφάνιση, αλλά και ανησυχίες για τις απειλές που δέχτηκε η σύζυγος του προέδρου της Ιντερπόλ, η οποία κατήγγειλε την εξαφάνισή.

Τα ίχνη του Μενγκ χάθηκαν αφότου έφυγε από τη Λιόν, όπου εδρεύει η Ιντερπόλ, για να επισκεφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου την γενέτειρά του Κίνα. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών υπογραμμίζεται ότι «συνεχίζονται οι επαφές με τις κινεζικές αρχές» και ότι το Παρίσι «προβληματίζεται» με την υπόθεση.

Η οικογένεια του προέδρου της Ιντερπολ δεν έχει κανένα νέο του από τις 25 Σεπτεμβρίου, ενώ νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι τα ίχνη του χάθηκαν στις 29 του μηνός. Παραλλήλως η σύζυγος του Μενγκ, η οποία επικοινώνησε με τις αστυνομικές αρχές στη Λιόν, ανέφερε ότι έχει δεχθεί απειλές σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τηλεφωνικά.