Εύβοια - Χαρδαλιάς: 5 νεκροί και 2 αγνοούμενοι... δεν λειτούργησε το 112

-

Για πέντε νεκρούς και δύο αγνοούμενους έκανε λόγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά από σύσκεψη που είχε στην Εύβοια που επλήγη από την κακοκαιρία. Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά οι τρεις από τους πέντε νεκρούς, έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Αναφέρθηκε στην ένταση των φαινομένων που έπληξαν την Εύβοια, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πρόβλεψη για την περιοχή ήταν 63 χιλιοστά βροχής και συνολικά έπεσαν πάνω από 270χλσ. περισσότερα και από τότε στην φονική πλημμύρα στη Μάνδρα. Σύμφωνα με τον ίδιο, «σήμερα σώθηκαν πολλές ζωές, η σκέψη μας είναι με τους ανθρωπους που δεν τα κατάφεραν». Προειδοποίησε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε φαινόμενα που δεν τα έχουμε ξαναζήσει και λόγω κλιματικής αλλαγής. «Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά» τόνισε.

Σχετικά με την κριτική για το 112 και γιατί δεν λειτούργησε, ο κ. Χαρδαλιάς ήταν ξεκάθαρος υπογραμμίζοντας ότι «αν λειτουργούσε το 112 θα είχαμε εκατόμβη νεκρών» και πρόσθεσε ότι «εκείνοι που κάνουν κριτική είναι αυτοί που δεν τόλμησαν να το εφαρμόσουν ποτέ». Σημείωσε ότι, το 112 είναι ένα επιχειρησιακό εργαλείο που ήταν σε ετοιμότητα για να χρησιμοποιηθεί, ωστόσο, εξήγησε ότι δεν μπορούμε να πούμε εκκενώστε την περιοχή τη στιγμή που η περιοχή πλημμυρίζει.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.