ΗΠΑ: Παρακολουθούν τις επιθέσεις των Χούτι κατά της Σαουδικής Αραβίας

-
Η

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για μια πυραυλική επίθεση που υπέστη η Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς. «Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και συνεχίζουμε να διαβουλευόμαστε με τους εταίρους και συμμάχους μας», σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε από την εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας.

Νωρίτερα, οι σιίτες αντάρτες Χούτι, που θεωρούνται προσκείμενοι στο Ιράν, γνωστοποίησαν ότι έπληξαν με πύραυλο Κρουζ ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στην πόλη Ας Σουκάικ, στην επαρχία Τζιζάν, στο νότιο τμήμα του σουνιτικού βασιλείου. Το Ριάντ δεν επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε ως τώρα την πληροφορία για την επίθεση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Μασίρα των ανταρτών.

Οι Χούτι, που εξεδίωξαν τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση από την πρωτεύουσα Σανάα στα τέλη του 2014, κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους με πυραύλους και τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον των σαουδαραβικών υποδομών τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.