Καταδίκη 9 μηνών στον ιερέα για το κήρυγμα κατά της μάσκας

-

Σε ποινή φυλάκισης εννέα μηνών με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ο ιερέας για το κήρυγμα που έκανε εναντίον των μασκών προστασίας κατά τον αγιασμό σε νηπιαγωγείο αλλά και για τις παροτρύνσεις του προς τους παριστάμενους πολίτες να αντιδράσουν στο μέτρο.

Ο ιερέας αρνήθηκε να απολογηθεί όταν το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του για αναβολή της δίκης λόγω της απουσίας του δικηγόρου του. Μάλιστα χαρακτήρισε την απόρριψη της αναβολής αντισυνταγματική και το δικαστήριο παράνομο., τους δε δικαστές, δοσίλογους.

Όταν όμως το δικαστήριο του είχε ζητήσει το όνομα του δικηγόρου που τον εκπροσωπούσε καθώς και του μάρτυρα υπεράσπισης που είχε καλέσει και για την απουσία των οποίων ο ιερέας ζητούσε αναβολή, εκείνος αρνήθηκε να τα γνωστοποιήσει στην έδρα.

Είπε στην έδρα ότι έκανε το καθήκον του, δεν νιώθει τύψεις και προσέθεσε ότι «εδώ δικάζεται ο Χριστός».

Ο ιερέας μαζί με ένα ακόμη συνάδελφό του εμφανίστηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου χωρίς μάσκα, με αποτέλεσμα να υπάρξει αντίδραση από την έδρα. Ο ίδιος επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας αλλά του επισημάνθηκε πως εάν δεν φορέσει τη μάσκα θα αντιμετωπίσει και νέα κατηγορία.

Το δικαστήριο διέκοψε για λίγο και συνέχισε όταν ο ιερέας φόρεσε τη μάσκα του.

Τα δυο αδικήματα για τα οποία καταδικάσθηκε ήταν η διέγερση σε ανυπακοή και η διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος.

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.