Μαχαίρωσαν φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου

-
Πυροβολισμοί σε ταβέρνα στην Βάρη

Άγνωστοι δράστες μαχαίρωσαν τα ξημερώματα φύλακα στην Πανεπιστημιούπολη, στην περιοχή του Ζωγράφου. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές το περιστατικό συνέβη, όταν γύρω στις 2:00 τα ξημερώματα άγνωστα άτομα προσπάθησαν να μπουν στον χώρο όπου γινόταν εκδήλωση φοιτητών του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος.

Φύλακες της Πανεπιστημιούπολης τους εμπόδισαν να μπουν στον χώρο  και τότε ένας από τους αγνώστους μαχαίρωσε έναν φύλακα. Στην συνέχεια τα άγνωστα άτομα τράπηκαν σε φυγή, ενώ ο φύλακας διακομίστηκε στον "Ερυθρό Σταυρό" για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Αστυνομικοί, που έσπευσαν στην περιοχή προσήγαγαν 13 άτομα, τα οποία κινούνταν περιμετρικά του χώρου, από τα οποία τα 11 αφέθηκαν ελεύθερα και τα άλλα δύο συνελήφθησαν για κατοχή ναρκωτικών.

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για τα γεγονότα εξέφρασε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας, πρόεδρος του Τμήματος Γεωολογίας και Γεωπεριβάλλοντος, σημειώνοντας: «Αποτελεί ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των προσβολών της έννοιας του ακαδημαϊκού ασύλου που καταστρατηγεί τις ακαδημαϊκές ελευθερίες. Θα προασπίσουμε με κάθε μέσο την ασφάλεια των φοιτητών, των στελεχών και των καθηγητών, την εκπαιδευτική διαδικασία και την διεξαγωγή της έρευνας σύμφωνα με το ήθος, τις παραδόσεις και την ιστορία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών».

Η δημοσιογραφία για να είναι αδέσμευτη-ανεξάρτητη πρέπει να χρηματοδοτείται κυρίως από τους αναγνώστες. Πρόκειται για κανόνα αποδεδειγμένης ισχύος. Εάν πιστεύετε ότι το SLpress.gr προσφέρει κάτι ξεχωριστό, ότι αξίζει να επιβιώσει και να βελτιωθεί, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ το.